Els ecosocialistes van celebrar una Assemblea comarcal dissabte a Sant Feliu de Llobregat i celebraran el proper 10 de març una Conferència Nacional al Prat de Llobregat, per consolidar l’aposta per la confluència d’esquerres i el seu desplegament territorial

La coordinadora nacional d’ICV, Marta Ribas, va criticar divendres la manca d’articulació territorial de Catalunya en Comú a les passades eleccions del 21-D i ha apostat per corregir aquesta “disfunció” amb la mirada posada a les eleccions municipals i europees.

La també diputada va assegurar que cal treballar conjuntament amb les esquerres transformadores del país per poder arrelar l’organització als municipis i, per tant, tenir una participació efectiva dels militants. Ribas ha assumit doncs que el territori no ha estat el principal protagonista en la construcció de l’espai.

Així ho explica el document dels ecosocialistes que serà sotmès a votació el pròxim 10 de març al Prat de Llobregat en el marc de la Conferència Nacional.

“El territori ha de ser el protagonista d’aquesta nova etapa de Catalunya en Comú. Cal arrelar l’organització arreu de Catalunya, començant des de cada localitat”, afirma el text d’ICV que se sotmetrà a votació.El document també estableix que “sense una organització arrelada a cada localitat, es fa més complicat aconseguit un dels principals objectius que ha de tenir Catalunya en Comú, que és créixer i arribar a més persones que avui no participen en cap espai polític”. Ribas va assegurar que “aquest” és el primer pas per encarar l’articulació territorial de Catalunya en Comú.

La coordinadora nacional d’ICV va presentar divendres passat al matí la Conferència Nacional d’ICV sota el títol ‘Anem encara més Lluny’, que tindrà lloc el pròxim 10 de març a El Prat de Llobregat per consolidar l’aposta per la confluència entre les “esquerres transformadores”. Segons Ribas, la convenció tindrà dos objectius principals que seran “fer balanç del procés de confluència dels darrers dos anys fins ara “i “treure conclusions i aportacions constructives que seran presentades a l’assembla de Catalunya en Comú”.

En la presentació, la ecosocialista es va mostrar ferma respecte a la voluntat que Catalunya en Comú guanyi les properes eleccions per “recosir” la societat i per avançar en l’autogovern de Catalunya. Finalment, també ha explicat que des del partit es treballarà per millorar totes les “disfuncions internes” que han existit aquest darrer any, amb la voluntat de millorar els resultats de les pròximes eleccions municipals i europees l’any 2019.

Al Baix Llobregat…

Dissabte, amb la presència de Ribas, es va celebrar a Sant Feliu de Llobregat l’Assemblea comarcal d’ICV.

Més de 100 militants i simpatitzants d’ICV Baix Llobregat es van reunir dissabte al matí al Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat convocats per l’organització comarcal sota el lema “La nostra gent, la nostra força”. La conferència va servir per aprovar, després d’un període de discussió i esmenes, un document polític que reivindica la necessitat de desplegar el vessant municipal del projecte de Catalunya en Comú i posar damunt la taula aquells elements que el nou espai de les esquerres hauria d’assumir com a propis.

L’organització ecosocialista va reafirmar la seva aposta per la construcció de Catalunya en Comú, seguint els compromisos de la 8a Assemblea d’ICV del Baix Llobregat celebrada a Cornellà l’octubre de 2016, posant al capdavant el valor del capital polític que la formació d’esquerres vol transmetre al nou subjecte polític.

El coordinador comarcal, Jordi Gil, va presentar el document que remarca el bagatge d’ICV en l’acció transformadora a les institucions i alhora destaca la importància de la militància en les lluites i moviments socials a la comarca i el país. “El projecte de Catalunya en Comú al Baix Llobregat ha de comptar amb la nostra gent per ser una proposta guanyadora. Nosaltres hi estem disposades i disposats, des de la humilitat i la fraternitat, però també des de l’orgull de ser qui som i el convenciment que treballem per un projecte guanyador capaç de ser eina de canvi i de millora de les vides de les persones”, afirmava Gil a la seva intervenció a la conferència.

Des de la direcció comarcal del partit també es va instar el nou subjecte polític a ser alternativa al model neoliberal, patriarcal, assistencial i depredador del medi que s’imposa com a única via possible. En paraules de Gil: “els nostres valors sempre han estat els valors de l’esquerra i per això se’ns reconeix. Som la gent que trena els fils verd, roig i violeta.”

Els diferents representants d’agrupacions locals i sectorials que van intervenir en la part de debat del document van mostrar el seu suport al text i van remarcar el fort compromís de la gent del Baix Llobregat amb el territori i les lluites socials i feministes. Els valors de la cultura organitzativa i de la radicalitat democràtica també es van situar en el centre de moltes de les intervencions com a valors que necessàriament ha de reforçar el projecte de Catalunya en Comú si vol garantir un bon desplegament de baix a dalt, municipi a municipi.

Un cop votat el document, que va ser aprovat per unanimitat, va arribar el torn de la cloenda, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, la coordinadora nacional, Marta Ribas i la coordinadora comarcal, Candela López.

En la seva intervenció final, López va expressar el compromís de l’organització comarcal per ser motor per tal que Catalunya en Comú sigui un projecte compartit capaç d’oferir propostes municipals, transformadores, feministes i ecologistes amb capacitat real de transformació. “Ara volem que Catalunya en Comú esdevingui un espai de trobada de tota la gent d’esquerres del Baix Llobregat, que engresqui a les dones i homes del baix, i volem que es construeix de manera local i comarcal per poder construir ja la proposta política que presentarem als nostres veïns i veïnes en les municipals de 2019. Volem que Catalunya en Comú esdevingui una organització engrescadora, democràtica i territorialment desplegada”, va afirmar López.

La conferència també va aprovar una resolució, a proposta de Dones amb Iniciativa, de suport a la vaga feminista del pròxim 8 de març. Amb el títol “Quan les dones parem, el món s’atura”, el document recull la importància d’aquesta aturada per fer visibles les càrregues, les desigualtats, les discriminacions i les violències que viuen les dones. Com diu el mateix document es tracta d’una vaga “amb l’objectiu de transformar l’ordre establert, per desplaçar l’economia salvatge com a valor principal i situar-hi al centre la vida”.

Font: ACN i Iniciativa per Catalunya del Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here