Torna a CineBaix el Cicle de Cinema Llatinoamericà del 15 al 19 de març amb Brasil i Veneçuela com a països destacats. La programació, formada per 12 títols procedents d’una desena de països diferents barreja obres de cineastes consagrats amb d’altres de nous

Entre el llistat de títols seleccionats trobem alguns premiats com el cas de Zama de l’argentina Lucrecia Martel, que va ser premi Especial del Jurat de Sevilla i considerada una de les millors pel·lícules del darrer any. Altre film premiat ha estat La región salvaje del director mexicà Amat Escalantre que es va fer amb el premi a la Millor Direcció al Festival de Venècia.

El Cicle també aposta un any més per dona visibilitat a títols que no tenen cabuda en sales de projecció convencionals i per això inclou a la seva programació dues estrenes a Catalunya: Joaquim, de Marcelo Gomes i Siembra, d’Àngela Maria Osorio i Santiago Lozano.

Veneçuela i Brasil esdevenen protagonistes als dos dels tres cinefòrums que n’hi ha programats. El primer serà La revolución no será televisada, on hi participararà l’historiador Víctor Rivas per parlar del règim politic de Veneçuela, i el segon estarà centrat en els atacs a la democràcia del Brasil amb la periodista Gabriela Marques. Al tercer d’aquests, Lágrimas de aceite, hi acudirà el director i guionista del documental que tracta de la contaminació del petroli als indígenes peruans, Marc Gavaldà.El cicle tornarà a comptar amb el Premi del Públic.

Aquest serà el segon cicle d’aquest de 2018 en el nou format de la Mostra, que distribueix la programació en quatre cicles específics. El primer, dedicat al cinema asiàtic, es va fer al gener. El proper estarà dedicat al cinema africà.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here