Diversos empleats del centre logístic que l’empresa Amazon té a El Prat de Llobregat, han denunciat un augment de l’activitat en aquesta planta coincidint amb la jornada de vaga convocada a la seu de San Fernando de Henares (Madrid)

Així ho ha explicat a l’ACN José Luís Arias, membre de CCOO de la federació de serveis del Baix Llobregat. Arias ha assenyalat que des del passat 1 de març la plantilla del centre català “ha notat com s’ha incrementat la feina notablement”.

L’empresa ha negat aquest extrem i ha afirmat que l’activitat a la seu catalana “és l’habitual” i que totes “les comandes que s’hagin assignat a San Fernando de Henares es gestionaran des d’aquest centre” i no des de cap altre. Tot plegat després que CCOO hagi xifrat el seguiment de la primera jornada de vaga al centre madrileny en un 98%.

José Luís Arias, membre de CCOO de la federació de serveis del Baix Llobregat,ha explicat que la situació a el centre de El Prat, que va obrir portes el passat mes d’octubre, és anòmala, ja que encara no s’han designat representants sindicals ni s’ha creat un comitè d’empresa. “Fa uns dies companys de CCOO d’Amazon a Madrid em van demanar que contactés amb afiliats nostres que treballen a El Prat per saber si havien detectat un increment de l’activitat”, relata Arias que assegura que la resposta va ser afirmativa. “Em van explicar que des de l’1 de març, quan es va saber d’aquesta convocatòria de vaga, hi havia més volum de feina”, apunta.

Així mateix ha alertat que en tractar-se d’una multinacional amb seus arreu del món, pot desviar les comandes a d’altres plantes d’Europa per assegurar que els enviaments arriben al seu destí. En aquest sentit, ha revelat que la direcció de l’empresa va fer arribar als distribuidors que treballen amb ella una circular interna demana-los que aquest dimecres i dijous no passessin pel centre madrileny.

Fonts d’Amazon consultades per l’ACN han negat aquestes informacions i han apuntat que l’activitat a El Prat “és l’habitual” i que es treballa “en funció de la demanda dels clients”. En aquesta línia han advertit que “totes les comandes assignades al centre de San Fernando de Henares seran gestionats en aquest centre”.

Seguiment massiu de la vaga

La primera de les dues jornades de vaga que els sindicats del centre logístic de San Fernando de Henares han convocat aquest dimecres ha tingut un seguiment massiu, segons han revelat fonts de CCOO. En concret han indicat que el 98% dels 2.000 empleats entre directes i indirectes que treballen en aquesta planta han secundat la protesta. La plantilla vol defensar els seus drets i el conveni col·lectiu que ambdues parts van signar l’any 2015 i va expiar el 2016.

Després de 17 mesos de negociacions per renovar-lo, els treballadors denuncien que la companyia només els ha proposat que passin a estar coberts per les condicions del conveni del sector, fet que, segons els empleats suposaria una pèrdua de pes a la plantilla. El madrileny és el centre més antic que la multinacional té a l’Estat.

Increment salarial

Fonts de la companyia han assegurat que la remuneració total d’Amazon es troba en el rang alt del sector logístic, i han advertit que consisteix en un atractiu salari i un ampli paquet de beneficis: assegurança mèdica privada, pla de pensions d’empresa, assegurança de vida i accidents i descomptes per a empleats.

En aquesta línia, l’empresa ha indicat que la seva proposta contempla que tots els empleats de San Fernando de Henares rebran un augment sobre el seu salari base a partir de l’1 d’abril d’enguany, que anirà del 1,6% al 5,6% anual com a part de les noves condicions del centre.

Els empleats que comencin a treballar a l’empresa percebran un salari brut anual de 19.790 euros, que suposa un 2,5% més que el de les condicions actuals. Un empleat de nivell inicial amb una antiguitat a Amazon de quatre anys guanyarà anualment 21.041 euros bruts, el que representa un augment del 5,6% en comparació amb les condicions anteriors.

“Per atraure contínuament als millors empleats, ens comprometem a garantir que la retribució que oferim sigui sempre competitiva, al mateix temps que seguirem participant en un diàleg diari directe amb els nostres empleats i continuarem garantint les millors condicions laborals, un gran ambient de treball i oportunitats de carrera professional”, afirma Fred Pattje, director general d’Operacions a Espanya i Itàlia. “Amazon ha invertit a Espanya 500 milions d’euros, ha creat més de 1.600 llocs de treball fixos i segueix compromès amb aquest país”, subratlla.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here