A causa d’un hivern massa suau i sec

Durant aquest hivern, els tècnics del Consorci del Delta del Llobregat han realitzat el cens anual d’aus aquàtiques al delta, un recompte tradicional que permet conèixer les poblacions hivernants del nostre territori, al mateix temps que es censen els aiguamolls de bona part d’Europa. Això permet obtenir una fotografia precisa de les poblacions d’aus aquàtiques a escala continental.

L’hivern 2017-18 ha estat, en la seva primera meitat, suau i molt sec al Mediterrani i això ha provocat que els volums d’aus hivernants hagin estat en general  baixos. Per exemple, els ànecs (1.320 exemplars), els limícoles (530), els martinets i bernats (738), els cabussons (97) o els rapinyaires (48) han aportat números modestos en comparació amb els darrers anys.

Només algunes espècies com els flamencs (41 exemplars) han arribat a nivells remarcables, mentre que els hivernants tradicionals com els xarxets (164), els ànecs cullerots (380), els morells caproigs (79), les fredelugues (315) o les daurades grosses (54) han aparegut en nombres baixos o molt baixos respecte als últims vuit hiverns.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here