Avui ens hem despertat amb una exclusiva del diari El Mundo. Allà s’explica que el rotatiu madrileny ha tingut accés a un document que la Guàrdia Civil ha presentat davant el Tribunal Suprem per demostrar que el procés independentista ha comportat “violència o agressió” d’algun tipus en múltiples ocasions. El diari en qüestió ha tingut a bé destacar de tot l’informe un episodi del 1 d’octubre en què un “manifestant” va propinar una “brutal patada a la part posterior del cap” d’un agent. I assegura que aquest incident va tenir lloc al poble de Sant Esteve de les Roures.

Aquest poble, si el busqueu, veureu que no existeix. I és que, en realitat, el lloc a on volia fer referència era al municipi baixllobregatí de Sant Esteve Sesrovires. Almenys això és el que s’intueix per la semblança de la nomenclatura i per l’episodi narrat. Un cas en el que un jove de 22 anys hauria propinat una puntada de peu al cap d’un guàrdia civil durant la incursió de la benemèrita el dia del referèndum popular. El cas va acabar amb el jove detingut i acusat d’atemptat contra un agent de l’autoritat, resistència, desobediència i amenaces.

Tot i ser un cas conegut, el diari El Mundo ha fet aquesta publicació i no l’ha rectificat després de tot un dia d’incomprensió popular. Queda per resoldre si l’errada és únicament del periòdic o si ve provocada per una equivocació en l’informe de la Guàrdia Civil que citen com a motiu de la notícia.

El ressó que ha generat aquesta confusió ve provocat pel caràcter d’importància que se li dona dins la informació d’El Mundo, col·locant-lo com el cas més representatiu de la violència independentista. Un article que, a més, arriba a destacar que es van causar 315 actes violents, entre els que es compten 193 talls a carreteres i vies de tren, i 122 agressions a casernes o els propis cossos de seguretat durant els mesos del “procés”.

En tot cas, la confusió i creació del municipi Sant Esteve de les Roures no ha pogut defugir l’escarni de les xarxes socials i l’humor ha pres protagonisme:

https://twitter.com/Trullas/status/979001833283837952

https://twitter.com/el_Dissortat/status/978905393907761153

https://twitter.com/ITaCaMariaTa/status/978907084426182656

 

Foto: Catmemòria

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here