Aquesta setmana es disputen a Castelldefels les proves classificatòries de piragüisme dels Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires 2018

El Canal Olímpic recupera així l’esperit de Barcelona 92 amb aquestes proves classificatòries. Del 12 al 15 d’abril, més de 300 joves palistes, d’entre 15 i 16 anys, de 60 països competiran  per aconseguir una de les 58 places que donen accés als Jocs de la Joventut de Buenos Aires d’aquest mes octubre.

El Canal Olímpic de Catalunya torna d’aquesta manera a l’aparador internacional i a la ‘champions’ del piragüisme de la ma de la Federació Internacional de Piragüisme i del Comitè Olímpic Internacional.

La cerimònia inaugural del classificatori té lloc aquest dimecres, 11 d’abril (18.30h), i comptarà amb la participació del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Juan José Román Mangas, i el president de la Federació Internacional de Piragüisme, José Perurena.

L’acte integra a més una demostració esportiva al canal a càrrec del búlgar Martin Marinov, medalla de bronze en C2 500 als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, i Silvia Elvira piragüista paralímpica. El programa es completa també amb una actuació castellera i una altra de ball de bastons.

Sobre els Jocs Olímpics de la Joventut

Els Jocs Olímpics de la Joventut, en anglès Youth Olympic Games o YOG, són la competència multiesportiva més gran del món per a joves atletes d’alt rendiment. Vol inspirar als esportistes perquè adoptin els valors Olímpics de respecta, amistat i excel·lència.

L’esdeveniment, promogut pel Comitè Olímpic Internacional (COI), reuneix a joves d’entre 15 i 18 anys. Es realitza cada quatre anys en les seves dues edicions, d’hivern i d’estiu, que tenen lloc alternativament cada dos anys. La primera edició d’estiu es va fer a Singapur l’any 2010 i la d’hivern a Innsbruck, el 2012.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here