La Carxofada del Prat arriba aquest diumenge 15 d’abril al Parc Fondo d’en Peixo carregada d’activitats per a tots els gustos i edats

Amb la reina dels camps del Parc Agrari com a protagonista, la jornada inclourà activitats per als més petits, música, ball, venda de producte fresc de proximitat i un dinar popular, entre d’altres.

L’Ajuntament del Prat, Porta del Delta i GATS organitzen aquest acte -abans conegut com a Carxofada popular- que és el principal de les Festes de la Carxofa. La cita arrenca a les 11 h i, a banda de les paradetes que s’instal·len per vendre productes del Parc Agrari i artesania local, hi haurà activitats abans i després del dinar.

Orientats, o bé als més menuts o bé a tots els públics, hi haurà tallers en què es podran aprendre diverses tècniques del món del circ, fer manualitats amb verdures o participar en jocs tradicionals.

Competició gastronòmica

Com ja és habitual, en el marc de la jornada, se celebrarà un Concurs de cuina d’aficionats en què la Carxofa Prat ha der ser l’ingredient obligatori de totes les propostes, tant si es presenten en la categoria de Primer plat o de Segon plat, com si es fa en la de Postres. El jurat, integrat per tres membres provinents de l’àmbit agrícola i del món de la gastronomia, escollirà allà mateix els guanyadors de la competició, a qui l’alcalde Lluís Tejedor lliurarà els premis.

El popular dinar inclourà Carxofa Prat a la brasa, patata al caliu, botifarra amb mongetes i coca de forner o poma. També hi haurà l’opció de menú halal, amb botifarra de vedella, i de menú infantil, amb pasta a la bolonyesa de carxofa. Els tiquets es poden comprar el mateix dia de l’esdeveniment al Parc del Fondo d’en Peixo o bé adquirir-los ja. L’acompanyament musical de la jornada el posarà la banda The Wireless, que fa versions de cançons de Bob Marley.

A més de la Carxofada del Prat, els propers dies se celebren altres activitats de les Festes de la Carxofa. Aquest diumenge, 8 d’abril, la Capsa acull l’Escarxofa&Jazz, on es pot gaudir de l’arròs carxofer maridat amb més ritme, i, del 20 al 22 d’abril, arriba a la plaça Blanes el Fira Tapa Carxofa Prat, per tastar les propostes dels restauradors del Prat amb la companyia d’actuacions musicals i infantils.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here