Durant l’acte s’ha presentat el cartell de la 65a Fira d’Espàrrecs, que se celebrarà del 27 al 29 d’abril

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, han signat aquest migdia el conveni de col·laboració per a la promoció, desenvolupament i millora de les activitats agrícoles del municipi.

El conveni, que s’ha subscrit a la seu de l’Agropecuària, té per objecte formalitzar un instrument permanent de suport de l’Ajuntament al conjunt d’activitats i programes que l’Agropecuària desenvolupa en el municipi de Gavà, per a la promoció i defensa de la pagesia, en particular, i del conjunt de la població. Accions com la participació en la Mostra Agrària de la Fira d’Espàrrecs, l’execució de tallers que fomenten el coneixement del món agrícola i posen el valor el producte fresc local i la tasca de la pagesia; visites als camps i aprenentatge del cultiu de l’espàrrec, i la potenciació d’aquest conreu entre la pagesia local.

L’alcaldessa ha destacat la importància d’arribar a consensos “perquè fruit de la col·laboració público privada, del sector de la pagesia amb les institucions públiques, aquesta activitat tan arrelada a la nostra ciutat i que forma part de la nostra identitat s’hi pugui continuar desenvolupant”. Raquel Sánchez, s’ha referit a la importància de preservar el Parc Agrari, “un espai amb un valor paisatgístic i mediambiental on es desenvolupa una activitat econòmica de la qual hi continuen vivint famílies de Gavà”. És per això que ha demanat un major suport de les administracions supramunicipals. “Tenim cert suport del Consell Comarcal, de la Diputació, de la Generalitat, a la qual reclamem que s’hi involucri molt més, i de l’AMB que fa un parell d’anys prenia consciència de la importància d’aquest sector. Però és indubtable que des de la proximitat, des de l’Ajuntament farem tot el possible per mantenir la línia de col·laboració amb la pagesia gavanenca”.

L’acord signat avui estableix així la concessió d’un ajut de 25.000 € per finançar l’organització del concurs d’espàrrecs i paneres artístiques de la Mostra Agrària de la Fira d’Espàrrecs; 2.000 € per dur a terme la campanya de prevenció sanitària, i altres 7.000 € per la compra de llavors d’esparregueres.

El vicepresident de la Cooperativa Agropecuària, Salvador Barri, ha agraït el suport de l’Ajuntament “per mantenir aquesta pagesia encara viva, que és una mica la imatge de Gavà, una ciutat molt vinculada a la terra. Hem tornat a l’essència de Gavà i necessitem el suport institucional. Agraïm que esteu al costat nostre i que duri molts anys”.

El conveni té vigència anual i se signa a les portes de la Fira d’Espàrrecs, que del 27 al 29 d’abril celebrarà la 65a edició, i on la pagesia gavanenca elaborarà les tradicionals paneres en les seves diferents categories: els lots dʼespàrrecs, les paneres artístiques realitzades amb verdures fresques o amb llavors, i les paneres de verdures.

Coincidint amb la signatura del conveni s’ha presentat el cartell de la Fira d’Espàrrecs, amb una imatge fotogràfica basada en l’essència del certamen: el terra del cultiu dels sorrals de Gavà amb els espàrrecs acabats de collir. La imatge, de l’empresa de comunicació creativa E2S, treballa la senzillesa d’una fotografia reconeixible i, alhora, amb molta personalitat, sense ornaments ni grafismes gratuïts. Una imatge neta, rotunda, conceptualment clara, que descriu molt bé el que és i que genera un impacte visual molt potent que la fa rememorable.

El president de la Cooperativa Agropecuària, Josep Pañella, ha celebrat que el cartell s’hagi presentat a la seu de l’entitat, “un cartell amb un estil diferent, una imatge real dels nostres espàrrecs”. Uns espàrrecs que en pocs dies tornaran a ser el tret identitari d’una Fira en què Pañella preveu unaalta participació de la pagesia de Gavà.

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here