La Fira d’Espàrrecs de Gavà ha presentat la seva 65a edició, que del 27 al 29 d’abril omlirà la ciutat de noves propostes com espectacles de carrer, tallers gastronòmics, un concert nocturn i visites guiades; a més de la tradicional Mostra Agrícola amb productes del Parc Agrari

Aquest matí s’ha presentat al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona la 65a Fira d’Espàrrecs de Gavà. “L’esdeveniment més important de la nostra ciutat”, tal i com l’ha qualificat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, obrirà portes el dissabte 28 d’abril i es podrà visitar al llarg d’aquell dissabte i també diumenge 29. A partir del divendres 27, però, ja estaran a ple funcionament tant la Mostra Comercial com el GastroGavà.

El recinte firal, d’uns 22.500 metres quadrats de superfície, manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March, on dissabte 28 s’inaugurarà la Mostra Agrícola; i la plaça de Jaume Balmes, que acollirà la 5a edició de GastroGavà, una mostra de l’oferta de restauració local amb l’espàrrec de Gavà i els productes locals com a ingredients principals.

Amb l’objectiu, però, de crear dinamisme en la visita, s’ha fet una reordenació dels espais firals. La Mostra Comercial estarà diferenciada per espais, segons el producte. D’una banda, les parades d’alimentació ubicades al carrer de Sant Pere, i per l’altra, les parades d’artesania i les no relacionades amb l’alimentació al carrer de Martí l’Humà. Al llarg del carrer de Sant Pere també hi haurà la mostra d’automoció. Tot aquest espai connectarà el recinte firal amb l’eix comercial de l’Illa i la Rambla de manera que s’aconseguirà un continu de passeig més atractiu per a les persones visitants. També l’espai infantil «Els Petits Pagesos» inclourà nous tallers i activitats infantils, entre ells l’espai infantil d’emergències i seguretat de la policia i bombers, que es trasllada al pati de l’escola Jacme March.

D’altra banda, aquest any moure’s per la Fira i conèixer els diferents espais firals serà més fàcil ja que hi haurà diferents suports que facilitaran al visitant saber on està ubicat en cada espai. Aquesta senyalització tindrà en compte conceptes identificadors de la Fira.

Raquel Sánchez ha volgut destacar que “portem 65 edicions de la Fira, és una de les més antigues del nostre país i està plenament consolidada, sobretot amb el gir que hem aconseguit donar-li en els darrers anys modernitzant molt l’espai propi d’exposició de la Mostra Agrícola, fent un espai molt més amable, i crec que també hem aconseguit trobar aquest lligam imprescindible amb la gastronomia, un lligam fantàstic amb els restauradors de la nostra ciutat”.

El vici-president de la Cooperativa Agrícola de Gavà, Salvador Barri, ha recordat de la seva banda que l’espàrrec és un producte que es triga tres anys en produir i que per tant “ha de tenir un valor i té un valor molt important, se’n fan a altres llocs del món, se’n fan a Navarra, es mecanitzen i es fan de forma industrialitzada, però a Gavà és l’únic lloc on es fan de manera artesanal, manual, igual que es feia fa 100 anys, i a això li hem de donar un valor al qual tampoc és aliè que és un producte que es cultiva molt bé a Gavà per les característiques de les sorres que tenim que donen un producte de molt bona qualitat”.

La Fira d’Espàrrecs està organitzada per l’Ajuntament de Gavà amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat, pel que fa a la vessant agrícola. Quant a GastroGavà, l’organització recau en l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT).

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here