Després de sis mesos de mesurar el reciclatge del vidre a 12 ciutats catalanes ha finalitzat el concurs del Contenidor d’Or. Viladecans ha quedat en la sisena posició, aconseguint un increment del 4,09% en el reciclatge de vidre. De fet, Viladecans va aconseguir ser el municipi que més va augmentar el reciclatge durant el mes de desembre.

Del Baix Llobregat també hi han participat Sant Boi i El Prat, amb uns increments del 1,66% i del -0,55% respectivament.

El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre de 2017 i el concurs s’ha allargat fins al 30 d’abril de 2018. Durant aquests mesos s’han anat mesurant els residus de vidre que s’han reciclat als municipis participants i s’han comparat amb els reciclats durant el mateix període de l’any anterior. L’objectiu d’aquest concurs era reforçar el compromís amb el medi ambient i incrementar la quantitat de residus que es reciclen per habitant.

Vilafranca del Penedès, amb un increment del 24,73 % en el reciclatge de vidre al llarg dels sis mesos de concurs, ha estat la ciutat que s’ha emportat els 20.000 euros del concurs. Els diners els destinaran a l’ampliació de l’alberg de Càritas, que dona servei de residència temporal a persones adultes en situació d’exclusió. La segona posició ha estat per a Rubí, amb un augment de l’11,36 %, i la tercera per a Granollers, amb un increment de l’11,19%.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here