El PP sol·licita un ple extraordinari per acatar la sentència

El jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona ha anul·lat l’adhesió de Castelldefels a l’AMI que es va acordar en un polèmic ple municipal el 23 de juny de 2015 quan partidaris i detractors de la independència es van enfrontar a les portes del consistori. La sentència, acceptant el recurs interposat per Societat Civil Catalana, considera que la clàusula genèrica competencial relativa als ajuntaments “queda acotada a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal” i subratlla que les administracions “han de servir amb objectivitat els interessos públics”. En el que no s’ha pronunciat la sentència és sobre l’anul·lació de les quotes abonades a l’entitat municipalista perquè el consistori no va arribar a fer cap pagament a l’AMI.

A les poques hores de fer-se pública la sentència, l’exalcalde de Castelldefels i portaveu del PP, Manu Reyes, ha proposat al PSC i a Cs la celebració d’un ple extraordinari per acatar la sentència i no recórrer la decisió judicial “per acabar d’una vegada per totes amb aquesta decisió política que va en contra dels interessos dels veïns i veïnes de Castelldefels”. “Les forces constitucionalistes tenim l’obligació d’acabar amb el disbarat de la permanència de Castelldefels a l’AMI quan més del 80% dels veïns de la ciutat van votar el 2015 a formacions no independentistes”, ha afegit.

Reyes destaca que les forces constitucionalistes tenen 14 dels 25 regidors del consistori i confia que tant el PSC com Cs donin suport al PP en aquesta demanada. “Creiem que després de tot el que ha passat a Catalunya en els últims anys hem de recuperar el seny i la normalitat a les institucions”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here