La programació artística de la 5a edició del Festival PAS l’encapçalaran la banda Freedonia, Heshima & The Soul Brothers (Anglaterra), Aurora, Paula Valls, Dom La Nena (Brasil) i Annie B (Anglaterra)

Una programació eclèctica, única i de qualitat en la qual destaquen potents veus negres i el millor soul, funk i jazz. Els concerts són gratuïts i a l’aire lliure, i se celebraran durant els caps de setmana, del 6 al 22 de juliol, al pont del Diable.

L’encarregada de donar el tret de sortida al festival el divendres, 6 de juliol, serà la cantant de Manlleu Paula Valls que, amb només 19 anys, presenta un potent so black amb influències del jazz i de la música afroamericana amb una sensibilitat com la de Norah Jones i la força d’Amy Winehouse. Dissabte, 7 de juliol, serà el torn dels britànics Heshima & The Soul Brothers que reinterpretaran alguns dels èxits més sonats dels anys 70 amb una proposta extravagant i atractiva.

El divendres, 13 de juliol, veurem Dominique Pinto, més coneguda com a Dom La Nena. Amb un estil fresc i quasi naïf, la cantant i violoncel·lista, nascuda a Brasil, crea una escena intimista que transporta als espectadors cap a un viatge de tons nostàlgics. Dissabte, 14 de juliol, a les 22.30, hi haurà Freedonia, una banda madrilenya de referència en l’escena espanyola de música soul i funk formada per la veu incendiària de Maika Sitté i vuit músics més. Des del seu naixement, l’any 2006, la banda s’ha convertit en un terrabastall musical i ha estat considerada per la crítica com un dels millors grups de soul de l’estat i una de les referències del gènere en l’àmbit europeu.

L’últim cap de setmana del festival l’obrirà Aurora el divendres, 20 de juliol. Es tracta d’un grup de joves amb molt de talent sorgits de l’Escola Superior del taller de Músics i liderats pel cantaor Pere Martínez, junts viatgen per les cançons més populars del compositor Manuel de Falla per evolucionar cap a llenguatges que transgredeixen les sonoritats tradicionals.

L’espectacle A soul night with Annie B tancarà el dissabte, 21 de juliol, a les 22.30h, la 5a edició del PAS. Ho farà de la mà del director Bazil Meade i l’espectacular veu solista Annette Bowen, del prestigiós The London Comunity Gospel Choir, que es mouran pels temes més coneguts del soul, passant per temes del funk més clàssic i sense oblidar algun estàndard del gospel. Dotada d’una espectacular qualitat vocal, Annie Bowen ha estat comparada per més d’un crític amb la mítica Aretha Franklin.

Petit PAS

Per primer cop, el festival incorpora actuacions musicals destinades a un públic infantil. Tota la família podrà gaudir dissabte, 14 de juliol, de la proposta Viatja amb Bob Marley de Natxo Tarrés & The Wireless, que commemora els 30 anys de la mort del músic jamaicà amb una banda formada amb músics procedents de formacions com Gossos o Macaco. El dissabte, 21 de juliol, la Cia. Roger Canals proposa un viatge explosiu i animat cap a Nova Orleans per a tota la família. Gràcies a un esprai pintaran de colors llampants l’època del jazz en blanc i negre.

Exposició ‘5 anys del PAS’

Aquest any, dins la programació del PAS, es podrà visitar l’exposició retrospectiva 5 anys de PAS (2014-2018). L’exhibició, que es podrà veure del 30 de juny al 17 de setembre al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna, mostrarà algunes de les millors imatges de totes les edicions del Pont a les Arts Sonores.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here