A Sant Feliu de Llobregat, un centenar de persones es van concentrar ahir a les 20h a la plaça de la vila gairebé espontàniament, i posteriorment van tallar la carretera Laureà Miró en senyal de protesta

Manifestacions a tot Espanya contra la decisió de l’Audiència de Navarra de deixar en llibertat provisional els cinc membres de La Manada, condemnats a 9 anys de presó, per abusos sexuals a una noia de 18 anys durant els Sanfermines de fa dos anys. Els jutges els han imposat una fiança de 6.000 euros a canvi d’eludir la presó.

A la plaça de la vila unes 100 persones s’hi van aplegar per mostrar la seva indignació i rebuig contra l’alliberament dels cinc joves. Va ser una mobilització convocada a través de les xarxes socials pels moviments feministes.

El tribunal que ara ha decidit la llibertat provisional és el mateix que va condemnar els cinc membres de La Manada per un delicte d’abús sexual, i no per violació, cosa que ja va provocar nombroses crítiques i manifestacions.

Ara, els cinc joves podran sortir de les presons de Pamplona i d’Alcalá-Meco de manera immediata, després de pagar una fiança de 6.000 euros.

També els imposen diverses mesures cautelars: no podran entrar a la Comunitat de Madrid, on viu la víctima. Se’ls retira el passaport i hauran de comparèixer tots els dilluns, dimecres i divendres al jutjat.

La decisió s’ha pres amb el vot en contra d’un dels tres magistrats -el president del tribunal- que ha defensat mantenir-los en presó.

Es preveu que continuïn les mobilitzacions en contra de la decisió del tribunal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here