Acte commemoratiu aquest dimecres, 27 de juny, a les 19.30 hores

Aquest dimecres, 27 de juny, tindrà lloc a Cornellà de Llobregat un reconeixement a les víctimes del terrorisme i en favor de la convivència i la Pau, coincidint amb la commemoració del Dia de les Víctimes del Terrorisme. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores, a la zona enjardinada que hi ha a l’inici del carrer d’Ernest Lluch, al costat de la plaça de l’Estació.

Durant l’acte, es presentarà una peça artística inacabada de Ricard Vaccaro (1946-2016), i hi intervindran Joel Vaccaro, fill de l’artista, i Roberto Manrique, fundador de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes i activista en defensa dels drets de les víctimes i de la Pau. També hi haurà una actuació musical a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas.

La ubicació del monòlit, que estarà acompanyat per una placa amb un text en favor de la Pau i la convivència, és al carrer d’Ernest Lluch, polític català que precisament va morir víctima d’un atemptat l’any 2000.

El 27 de juny va ser declarat per unanimitat Dia de les Víctimes del Terrorisme pel Congrés de Diputats l’any 2010, i coincideix amb la data de la primera víctima causada per ETA, cinquanta anys abans.

Font: Ajuntament de Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here