L’Ajuntament de Gavà intensifica la campanya d’intervenció integral contra la prostitució que es va posar en marxa l’estiu passat. Una de les novetats més importants és que, a partir d’ara, es procedirà a la notificació a domicili de les multes als clients

Gemma Badia, regidora d’Igualtat, Manteniment i Qualitat dels Barris de l’Ajuntament de Gavà, ha explicat que “la sanció la remetrem al domicili del client i aquest és un canvi substancial ja que vam detectar que el client, un cop és detectat i sancionat, el que fa és anar a comissaria a fer una liquidació ràpida de la sanció, i el que volem és que quedi una constància de l’activitat il·legal que està fent”.

Aquesta nova mesura queda reflectida en els nous senyals que informen de les sancions relatives a la sol·licitud i pràctica de relacions sexuals retribuïdes a la via pública, que poden ascendir fins als 3.000 euros. A banda de la renovació d’aquests senyals amb la nova informació sobre sancions, també s’han reposat els cartells de sensibilització sobre l’explotació sexual de les dones que estaven malmesos. Uns cartells en què es pot llegir: “Tu t’ho passes bé? Ella, no. La tracta i la prostitució són un atemptat contra els drets humans. No siguis còmplice”. Els senyals i cartells estan distribuïts en els punts de captació de clients, que es localitzen especialment a l’autovia C-31.

Un altre dels eixos del pla d’intervenció integral contra la prostitució és la intervenció comunitària. D’aquí que també es reforcin les accions socials adreçades a les dones prostituïdes mitjançant la col·laboració amb l’organització especialitzada ABD (Associació Benestar i Desenvolupament). Aquesta entitat social ja ha començat a fer entrevistes a agents clau en la problemàtica de la prostitució i a visitar els indrets on s’exerceix l’activitat per dissenyar, conjuntament amb l’Ajuntament, diferents accions perquè les dones prostituïdes coneguin els recursos que tenen al seu abast i ajudar-les així a deixar aquesta pràctica.

En aquest sentit, badia recorda que “la majoria d’aquestes dones són estrangeres, tenen dificultats, i estan en un punt en el que la seva inserció laboral no és gens fàcil, i aquesta entitat parla amb elles i les orienta per re-encaminar la seva situació personal”.

Aquest estiu també és reforcen les actuacions a la via pública per impedir la pràctica de la prostitució, amb el tancament de dos nous camins i carrers a la zona de la Pineda i a la zona de la Riera de Parets amb la Murtra. Així mateix, s’intensifica la retirada de mobiliari i estris per a dur a terme l’activitat d’oferiment de serveis sexuals, així com la vigilància per part de la Policia Municipal.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here