Complicitat, consens i lluita

Ahir dilluns va celebrar-se a la sala de plens del Consell Comarcal del Baix Llobregat l’acte commemoratiu dels 30 anys de la seva constitució. Van assistir-hi consellers i conselleres que havien format part del ple, alcaldes i alcaldesses de la comarca i representants dels sindicats, associacions i entitats que tenen relació amb la institució.

Van intervenir tots els presidents i la única presidenta que ha tingut el Consell; José Montilla Aguilera (1988-1998), José Luís Morlanes Galindo (1998-2003), Rosa Boladeras Serravinyals (2003-2011), Joaquim Balsera García (2011-2014) i l’actual president Josep Perpinyà Palau. Als seus parlaments van mencionar la Llei 6/1987 en la que s’institucionalitzava la comarca com a entitat territorial dotada d’autonomia i de personalitat jurídica pròpia, i van destacar els valors de complicitat, consens i lluita que han definit el Consell i la comarca.

Van remarcar el valor d’una comarca hereva d’un moviment sindical, amb historia i personalitat pròpia, en la que s’han fet polítiques destinades al servei dels ciutadans i ciutadanes, sempre amb col·laboració i entesa entre el conjunt de forces polítiques. També van ressaltar que el Baix Llobregat és una comarca atípica per la proximitat amb Barcelona i pel fet que una part dels municipis formen part de l’Àrea Metropolitana i l’altra no. Van destacar el paper de les poblacions petites, de la política amb visió de conjunt i a llarg termini, i de la col·laboració sempre present de tots els ajuntaments i dels seus alcaldes i alcaldesses.

L’actual president del Consell Comarcal va ser l’encarregat de cloure l’acte. Va mencionar els nous projectes que s’estan duent a terme en aquest mandat, com la creació del Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones, un nou conveni per al desenvolupament de les Muntanyes del Baix en relació a la protecció dels boscos i la prevenció d’incendis, l’impuls de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i la constitució del Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat.

Tan Perpinyà com els altres expresidents i presidenta van donar les gràcies per la feina feta durant aquests 30 anys i van manifestar que seguiran treballant per la comarca i reivindicant la utilitat del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Imatge: @CCBaixLlobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here