El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid que afecta bona part de la Península Ibèrica amb valors de temperatura per sobre de la mitjana fins a mitjans de la setmana vinent

Tot i que des de dimarts 31 i fins dijous 2 d’agost es superen i superaran localment alguns llindars de calor a punts de l’interior de Catalunya, a partir de divendres 3 aquestes superacions s’estendran a més zones i persistiran com a mínim fins dimarts 7 d’agost, consolidant l’onada de calor. De ser així, de moment serà l’episodi de calor més llarg del present d’estiu.

L’augment tèrmic tocarà sostre a partir del cap de setmana i la predicció indica que es puguin arribar a valors de temperatura màxima d’entre 35 i 40 ºC a l’interior i d’entre 30 i 35 ºC al litoral. Els valors mínims també quedaran alts, especialment al litoral i punts del prelitoral, on es mantindran entre 20 i 25 ºC.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dimecres 8 d’agost s’iniciaria un descens tèrmic i els valors de temperatura tornarien a apropar-se a la mitjana, tot i que encara estarien per sobre dels normals per l’època de l’any.

Consells davant l’onada de calor

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here