Vacances a prop de casa? Aquí també pots tenir-ho tot. Aquest estiu fes turisme al Baix Llobregat! Propostes divertides, apassionants i amb bon gust per a tota la família al costat de casa: dimarts d’activitats d’esport i natura, dijous gastronòmics de productes tradicionals de la comarca i dissabtes d’oci i desconnexió amb activitats diferents i originals. No us en perdeu cap i gaudiu d’unes vacances Km 0!

DISSABTE D’OCI I DESCONNEXIÓ

Visita teatralitzada a l’enrajolada, Casa Museu Santacana de Martorell 

Avui anem fins a Martorell amb una proposta original per a passar el dia 15 d’agost. Amb motiu de la Festa Major de la ciutat a l’Enrajolada realitzen una visita teatralitzada al museu a les 11, 12, i 13h gratuïtament.

L’Enrajolada és un museu fundat l’any 1876 per Francesc Santacana i Capmany, pintor que va rodejar-se de “infatigables amigos de verdad” com Bonaventura Carles Aribau, Lluís Rigalt i Ferran Ferrant, o el periodista Francesc Miquel Badia. La obra pictòrica i artística de Santacana és més aviat escassa i poc coneguda però, la qualitat humana i artística d’aquest pintor queda plasmada en la especial dedicació que va posar en la creació del museu i en la conservació i valoració de les restes de l’antiguitat.

El museu de l’Enrajolada està instal·lat a la casa pairal de la família al aleshores carrer d’Anoia. Santacana va recopilar restes de palaus i edificis religiosos antics. Identificat pel corrent del natzarenisme va revalorar l’art medieval, més en concret, el gòtic. A més de restes arquitectòniques el museu compta amb pintures realitzades pel mateix Santacana, i d’artistes amb els que va coincidir mentre cursava els seus estudis d’arts a Barcelona com Marià Fortuny, Damià Campeny o Pelegrí Clavé.

 El museu també conté restes arqueològiques i una part del mobiliari de la casa, a més de, una col·lecció discogràfica, fotografies d’època i elements decoratius com rellotges, ventalls, capelletes de marededéus etc.A més del museu, es pot visitar el refugi antieaeri de la Guerra Civil o gaudir de rutes naturals com la de les Torretes o del Parc Forestal de Can Cases. A part, la ciutat compta amb itineraris culturals que recorren el famós pont del diable, la plaça de l’església les capelles de Sant Joan i Sant Bartomeu o el Museu Municipal Vicenç Ros.

Imatge: Montserrat Farreny

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here