El nombre d’incendis forestals de la segona quinzena del mes d’agost a les comarques de Barcelona ha estat per sota de la mitjana dels incendis del període 2008-2017.

També la superfície afectada per aquests incendis està molt per sota de la mitjana en el mateix període. Aquestes dades es desprenen de l’informe realitzat per l’equip del Pla d’informació i vigilància contra els incendis forestals (PVI) que realitza la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments i les agrupacions de defensa forestals (ADF) del territori.

En total, durant la segona quinzena del mes d’agost s’han produït 15 incendis de vegetació, 8 dels quals han estat forestals, que han afectat 5,8 hectàrees. En aquesta quinzena, l’equip d’informadors del Pla d’informació i vigilància (PVI) han realitzat accions informatives directes a 9.871 persones en zones forestals i de lleure.

Pel que fa al total de temporada del PVI, des del 16 de juny, a les comarques de Barcelona hi ha hagut 94 incendis de vegetació, dels quals 54 han estat forestals, amb 22 ha afectades.

La campanya 2018 del Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) que desplega cada estiu la Diputació de Barcelona en col·laboració amb ajuntaments, agrupacions de defensa forestal (ADF) va finalitzar diumenge passat, dia 2 de setembre. El pla ha comptat amb un equip de 257 persones contractades i 12 enginyers de coordinació, amb 90 unitats mòbils d’informació i 22 punt de vigilància fixa, que han cobert un conjunt de 475.502 hectàrees de territori forestal de Barcelona. El pressupost de la campanya 2018 ha estat de 2.160.322 euros, aportats per la Diputació de Barcelona.

Font: Premsa Diputació BCN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here