La Setmana Europea de la Mobilitat, antigament anomenada Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura arriba aquest any amb el lema “Combina i mou-te” La intenció d’aquesta iniciativa es promoure els hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables i alhora preveure canvis possibles dins l’espai públic que els incentivin. Amb aquestes accions alhora es pretén millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.

Alguns municipis del Baix Llobregat han organitzat activitats variades amb la intenció, també, de sensibilitzar la ciutadania, impulsar el transport públic i ser conscient de l’impacte que té a la salut i a l’espai l’ús excessiu dels cotxes i les motos. La setmana se celebra també a la ciutat de Barcelona amb activitats com el Dia sense Cotxes que tindrà lloc el proper 22 de setembre.

Al Baix Llobregat tindran lloc dues activitats conjuntes entre diferents municipis. En primer lloc, el 28 de setembre es realitzarà una caminada conjunta entre Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern pels camins saludables dels quatre municipis fins arribar al parc de Torreblanca. I el 30 de setembre tindrà lloc una altra edició de la Baixcletada, una marxa ciclista per set municipis del Baix Llobregat; Sant Boi, Cornellà, Sant Just, Esplugues, Sant Feliu, Sant Vicenç, Sant Joan Despí  i per l’Hospitalet fins al parc de Torreblanca, on hi haurà animació, avituallament i un sorteig de bicicletes per a tots els participants.

A Sant Joan Despí, es realitzaran diferents caminades pel riu Llobregat i per la gent gran. Es faran activitats per als més petits, com impulsar el dia 21 de setembre que tots els nens i nenes vagin a l’escola caminant. I a més, es realitzarà un taller de bicicleta per a dones, entre altres activitats.

A Sant Feliu de Llobregat es celebrarà una exposició sobre el 20è aniversari del bus urbà, i es realitzarà la tradicional Gimcana de la mobilitat adreçada a infants.

A Sant Boi la protagonista de la setmana serà la bicicleta. Es realitzarà una mostra de de bicicletes, classes per ensenyar a anar-hi, tallers de posada a punt de vehicles o una passejada urbana fins al parc ciclista entre d’altres.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here