Noelia Bail, nascuda a Viladecans i veïna de Castelldefels, ha estat escollida nova secretaria general del partit després de la dimissió de l’anterior secretari, Xavier Domènech, fa unes setmanes

Escollida amb el 32,04% dels vots, ha superat a Jaume Durall (31,77%), Isabel Belmonte (20,29%), Rafael Garcia (7,62%) i Francisco José Herrador (4,86%) en unes primàries que han comptat amb una participació de 7.422 militants.

Una sorpresa, ja que tot semblava indicar que la llista amb més suports de la direcció de Podemos era la de Durall, una aposta més nítida per la confluencia amb Colau i Catalunya en Comú. Per contra, Bail defensa el manteniment de l’autonomia total de Podem, preferint -seguint l’estela d’Albano Dante en el seu moment-, una coalició electoral que la confluència en un espai compartit.

Nascuda a Viladecans el 1978, Bail viu des de fa uns anys a Castelldefels. Va estudiar Dret i Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra i va fer el màster en Polítiques d’Igualtat de Gènere. Va formar part del equip d’Albano Dante-Fachin sent secretaria de Feminismes i de Coordinació Interna. Bail ja havia presentat la seva candidatura anteriorment contra Xavier Domènech el passat mes d’abril mostrant el seu desacord amb ell, a qui va acusar de no respectar les normes internes del partit.

Actualment, Noelia Bail era coordinadora del cercle de Femnismes i Sexualitats de Podem Catalunya i treballava a l’ajuntament de Castelldefels com a tècnica a l’àrea d’Igualtat. L’elecció de Bail serà vigent fins passats tres anys de l’onze d’abril del 2018, quan el Consell Ciutadà de Podem, que va elegir el passat candidat, es dissolgui per permetre una nova convocatòria d’eleccions per a poder renovar la direcció.

Imatge: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here