Els Castellers de Castelldefels van viure diumenge, dia 30 de setembre, un dels dies més feliços de la seva història, en assolir la fita de ser segons classificats en la primera jornada del XXVIIè Concurs de Castells de Tarragona, celebrada a Torredembarra.

Els Grocs van sumar un total de 1.345 punts, amb el 5de7, el 7de7 i el 2de7 carregat. Els guanyadors del Concurs amb un total de 1.425 punts, van ser els Castellers de Figueres, que sí van poder descarregar el 2de7.

A Torredembarra, els Castellers de Castelldefels van rubricar la millor actuació del seu historial i a més, van completar un castell inèdit per a ells fins al moment, un 2de7 que, en el moment de la traspassada de l’enxaneta ja es movia molt, i que a la baixada de l’enxaneta pel pis de quarts s’ha acabat esfondrant.

El fet que va decantar la balança del títol en favor dels merlots figuerencs va ser que els empordanesos van aconseguir descarregar el 2de7, un castell que havien completat per darrer cop en l’anterior edició del concurs, en què van quedar segons.

“Hem fet la millor diada de la nostra història! Hem fet el nostre primer concurs merescut i hem quedat segons! Què més podem demanar? Era el nostre moment i l’hem aprofitat… Sí, ens queda pendent de descarregar el 2d7… ho tenim a tocar”. Així s’expressava la colla als seus perfils a les xarxes socials.

La colla ha celebrat també el fet que a Torredembarra van ser gairebé dues-centes camises i molts veïns i veïnes que els van acompanyar i ajudar a formar les pinyes, unes xifres que destaquena en tractar-se d’una diada fora de la plaça pròpia.

La diada del concurs es va resoldre en unes tres hores i mitja, sota un sol que espeterrava, amb onze colles a concurs, 43 castells (sense comptar els pilars de comiat) i amb només quatre llenyes.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here