El festival 48H Open House Bcn torna el 27 i 28 d’octubre per obrir a la ciutadania les portes de gairebé 200 edificis de Barcelona i l’àrea metropolitana, sovint inaccessibles al públic general

En la seva novena edició la cita es fixarà en l’arquitectura racionalista i el GATPAC, el grup d’arquitectes nascut en temps de la República (1932), i donarà accés a edificis com el Canòdrom de la Meridiana, la Casa Vilaró, la Casa Bloc, la Fundació Joan Miró o la Casa de Vidre (El Prat de Llobregat).

‘L’arquitectura de l’aigua’ (una ruta per visitar infraestructures del cicle de l’aigua) i la incorporació a la cartera d’edificis visitables de la Casa Vicens, l’Institut Guttman, la Lleialtat Santsenca o l’antiga Fàbrica Alier són altres destacats d’una edició que convida a “desvestir l’arquitectura” per descobrir-ne els seus secrets.

Sant Joan Despí participa en el festival d’arquitectura 48h Open House amb l’obertura de deu edificis

Sant Joan Despí participarà per quarta vegada consecutiva en el festival d’arquitectura 48h Open House Barcelona amb l’obertura de deu edificis que podran visitar-se lliurement i amb l’organització de dos itineraris culturals. El pavelló Mies Van der Rohe de Barcelona ha acollit aquest dijous la presentació de l’esdeveniment, que tindrà lloc el cap de setmana del 27 i 28 d’octubre.

La presentació del 48h Open House Barcelona ha anat a càrrec de la directora del festival, Elisenda Bonet; de l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i del regidor d’Urbanisme de Barcelona, Josep Maria Montaner.

El festival 48h Open House Barcelona és la principal cita de la metròpolis de Barcelona amb l’arquitectura, amb un cap de setmana de portes obertes en més de 200 edificis.

A Sant Joan Despí es podran visitar deu edificis amb l’horari següent:

• Can Negre, Torre de la Creu i Casa Rovira: dissabte, de 17 a 20 h, i diumenge d’11 a 14 i de 17 a 20 h

• Can Po Cardona: dissabte, de 17 a 20 h, i diumenge d’11 a 14 h

• Can Maluquer: dissabte de 17 a 19.30 h, i diumenge d’11 a 13.30 i de 17 a 19.30 h

• Can Tous: dissabte de 17 a 20 h, i diumenge d’11 a 14 h

• Ciutat Esportiva del FC Barcelona: dissabte de 16.30 a 18.30 h, i diumenge d’11 a 13 i de 16.30 a 18.30 h

• Cotxeres del Trambaix: dissabte de 17 a 20 h, i diumenge d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

• Restaurant Follia: dissabte de 18 a 20 h, i diumenge d’11 a 13 h

• Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP): diumenge d’11 a 14 h

A més, es podran fer dos itineraris: l’Itinerari històric pel Canal de la Infanta (dissabte i diumenge a les 10 h) i l’Itinerari Modernista Jujol (dissabte i diumenge a les 10 i a les 12 h). Per participar en algun d’aquests itineraris cal fer la inscripció prèvia al correu openhouse@sjdespi.net.

Durant la presentació del festival, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha explicat que l’Open House “permet acostar l’arquitectura i els edificis singulars a totes les persones”. Poveda ha destacat “l’important patrimoni que Josep Maria Jujol va deixar a Sant Joan Despí i que es podrà visitar durant l’Open House, a banda d’edificis més moderns com la Ciutat Esportiva del Barça o d’altres vinculats a la pagesia”.

L’alcalde també ha recordat que el cap de setmana del 27 i 28 d’octubre, el 48h Open House “coincideix amb la celebració de la Fira Modernista a l’entorn de Can Negre i de les Jornades Gastronòmiques en què participen set restaurants de la ciutat amb els seus menús especials Jujol”.

L’any 2017, el festival 48h Open House va aplegar a Sant Joan Despí un total de 4.767 visitants i 485 participants en els itineraris culturals.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here