En els darrers dies, diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca han estat citats a declarar en condició d’investigats en relació a la cessió de locals i la seva col·laboració en l’organització de l’1 d’octubre. L’alcalde de Collbató, l’alcalde de la Palma de Cervelló i l’Alcaldessa d’Olesa de Montserrat entre d’altres, han rebut una notificació que s’inscriu en la decisió de la fiscalia catalana de reactivar, el mes de setembre passat, la investigació contra els 712 alcaldes i alcaldesses que haurien donat suport al referèndum

Olesa de Montserrat

Pilar Puimedon es va acollir al dret a no declarar per recomanació del seu lletrat, nomenat per l’Associació Catalana de Municipis. Nombrosos ciutadans i ciutadanes van donar suport a l’alcaldessa davant la Ciutat de la Justícia.

L’Alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, va comparèixer a declarar aquesta setmana davant la Fiscalia Provincial de Barcelona com a investigada en el marc de les actuacions contra el referèndum de l’1 d’octubre, com a presumpta autora d’un delicte de desobediència.  Per recomanació del seu advocat, nomenat per l’Associació Catalana de Municipis, Pilar Puimedon es va acollir al seu dret a no declarar.

La citació s’emmarca en la decisió dels fiscals catalans de decidir reactivar, el passat mes de setembre, la investigació contra els 712 alcaldes i alcaldesses que haurien donat suport al referèndum de l’1 d’octubre firmant decrets per a la cessió de locals de votació. L’origen d’aquesta investigació està en una instrucció emesa per l’aleshores fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza.

Molts ciutadans i ciutadanes es van concentrar aquest divendres al matí, a les portes de l’Ajuntament d’Olesa, per mostrar el seu suport a l’alcaldessa davant la seva compareixença, fixada per a les 10.30 hores. També a les portes de la Ciutat de la Justícia van ser desenes les persones que van voler acompanyar Pilar Puimedon en la seva compareixença davant la justícia. A més de ciutadans i ciutadanes a títol individual van acompanyar a l’alcaldessa regidors i regidores i membres de diferents formacions, tant de la seva formació, el Bloc Olesà, com també d’ERC, PDeCAT-Demòcrates, PSC i Movem Olesa. També hi va estar present per donar-li suport l’exmembre de la mesa del parlament i actual coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet.

L’alcaldessa va comparèixer davant la Fiscalia quan faltaven pocs minuts per a les 10.30 hores i ha sortit al cap de 25 minuts. A la sortida de la seva compareixença Pilar Puimedon va remarcar que “em mantinc en l’absoluta tranquil·litat que no he fet res malament, ja que tots els organismes internacionals estan a favor del dret a decidir i del dret a consultar els pobles sobre qualsevol tema que els afecti”. L’alcaldessa també es va mostrar molt agraïda i emocionada per l’escalf de les persones que es van concentrar davant la Ciutat de la Justícia per donar-li suport. Segons Puimedon, “això em reafirma en el meu convenciment que si una es comporta democràticament com les persones esperen i respecta la llibertat de vot, la participació i la democràcia, té el suport de la ciutadania. No oblidem que el 80% de la ciutadania de Catalunya està a favor del dret de fer una consulta democràtica”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here