La 12a edició de la Mostra de Cinebaix de la Mediterrània i del Llevant arriba del 8 al 18 de novembre al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat. 

En aquesta nova Mostra, s’engega una etapa que inclou tres cicles anuals (asiàtic al gener, llatinoamericà al març i africà al maig) i manté la de tardor que sinicia la pròxima setmana amb 28 pel·lícules de 15 països diferents.

Aquestes pel·lícules son en alguns dels casos estrenes a Catalunya, com per exemplre El viaje de Khadija, o a Espanya, comYomeddine,de legipcià A.B.Shawky, o The Poetess, dels alemanys Brockhaus i Wolff, entre daltres. Hi ha produccions projectades a grans festivals i daltres que son petites produccions locals. A més de la projecció daquestes pel·lícules shan programat sis cinefòrums per a promoure la reflexió i el debat.

CineBaix destaca les pel·lícules, Se rokh ( Trois visages), una pel·lícula que juga amb les fronteres de la ficció i el documental, obra de liranià Jafar Panahi; Still Recording, un documental de Saeed Al Batal i Ghiath Ayoub, que segueix els passos de dos estudiants que durant 4 anys viuen a la ciutat siriana de Douma; i Capharnaüm, de la directora libanesa Nadine Labaki, que va sorprendre al Festival de Cannes, i que explica la història de misèria de la mà dun nen petit.

La Mostra inclou, a més, La Mostra Educa, amb programació específica per a centres educatius, i Des de laltra riba, amb programació de quatre produccions catalanes que viatgen al mon àrab. Els títols son Commander Arian, dAlba Sotorra, una crònica de la lluita de les dones kurdes al nord de Síria i de la revolució feminista al Kurdistan; Tunisia: Justice in transition, de Marc Almodovar i Ricard González, sobre las irregularitats que emanen de la IVD de Tunisia; El sol del nord, de Paula R.Ainsa i Adrià Olivares, un retrat de Bakur, ciutat del nord del kurdistan; i Hayati (mi vida) de Sofi Escudé i Liliana Torres, un documental del refugiat sirià al qual una periodista hongaresa va fer la traveta. Alguns daquests autors seran presents en els debats i fòrums que es duran a terme. A més, sinclouen presentacions de llibres que es posen en relació amb algunes de les projeccions.

Una de les altres seccions que inclou La Mostra, és la secció Focus que se centra en lobra dun autor o autora específica, en aquest cas, Nadine Labaki. La seva pel·lícula inaugurarà la mostra, però a mes a més, es farà una retrospectiva amb la programació daltres títols seus.

A la web en podeu consultar la programació completa.

Font: CineBaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here