Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya efectuarà el proper dijous, 8 de novembre, una prova de sirenes  de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT. Al llarg del matí s’activaran les sirenes d’avís de risc químic ubicades en diversos municipis, entre els quals hi ha diversos municipis del Baix Llobregat.

Aquests exercicis, que es realitzen dos cops a l’any, serveixen per comprovar el seu funcionament i familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic. L’activació de les sirenes és farà per sectors de risc i en diferents fases.

Així, a diferents zones del Baix Llobregat s’activaran les sirenes en horaris diferents i de forma consecutiva, al llarg de tot el matí i fins al migdia.

Maniobres d’autoprotecció

Si sou al carrer, refugieu-vos en el primer edifici que trobeu. Tanqueu portes i finestres, és preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors. Atureu els sistemes de climatització i ventilació.

Si viviu amb gent gran, amb infants o amb malalts amb problemes respiratoris, feu un seguiment intens del seu estat de salut, especialment en el cas de fuita tòxica.

Eviteu accedir als soterranis i parts baixes dels edificis i habitatges, sempre que no es recomani el contrari a través dels mitjans. Estigueu atents a les possibles restriccions en el consum d’aigua de l’aixeta que es puguin establir.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here