Martorell ha estat reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància i se suma als 23 municipis catalans que ja compten amb aquest reconeixement que atorga la Secretaria Permanent del Programa Ciutats Amigues de la Infància d’Unicef en el marc de la VIII Convocatòria de Reconeixements 2018-2022. El Programa Ciutats Amigues de la Infància busca contribuir a millorar les condicions de vida dels infants i adolescent a través de la promoció i la implementació de polítiques municipals que en garanteixin un desenvolupament integral amb un enfocament de drets.

Aquest guardó posa en valor la tasca de l’Ajuntament, en coordinació amb entitats locals i amb els nens i nenes del municipi, per liderar un procés d’implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i l’adolescència a la ciutat.

Algunes de les iniciatives que s’han dut a terme ha estat la constitució d’un Consell d’Infants, a través del qual els nens i nenes tenen veu i vot en els pressupostos participatius del municipi. El consistori a més, també treballa activament amb les escoles; l’alcalde les visita freqüentment així com els infants visiten la sala de plens de l’Ajuntament per expressar-hi propostes. Molts recursos urbans es dediquen a la infància i es potencia també el treball amb les famílies.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell ha destacat que és un reconeixement “al compromís amb els infants que fa anys que tenim des de l’Ajuntament, i alhora un impuls per continuar treballant. I la millor manera de fer-ho és defensant els seus drets i la seva participació a la vida del municipi, així com creant entorns més amables i habitables” Ha afegit però, que aquest guardó també suposarà un augment dels esforços amb els “infants que més ho necessitin, amb noves i millors estratègies”

Núria Canal, regidora d’Ensenyament de Martorell, ha expressat que “Valorem molt positivament aquest reconeixement. Això vol dir que Martorell creu i potencia el paper de la infància a casa nostra. Vol dir que tenim un pla local d’infància amb uns objectius, uns indicadors i uns valors amb què treballem i creiem. Aquesta certificació el que fa és reconèixer aquest treball i aquesta manera de fer de Martorell vers la seva infància”

Font: Aj.Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here