Representants dels consistoris de Gavà, El Prat i Viladecans s’han reunit aquest dimarts amb alcaldes de varis municipis de El Salvador per donar el tret de sortida a un projecte de cooperació municipal que té com objectiu impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en relació a la millora de la gestió de la qualitat ambiental.

El programa, proposat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els consistoris de tots els municipis, impulsarà l’educació ambiental i la gestió de residus amb dues grans línies d’actuació tant al Salvador com a Catalunya.

Al Salvador, el programa actuarà a l’Àrea Metropolitana de Sant Salvador (AMSS) on s’impulsarà l’educació ambiental com a eina de sensibilització ciutadana, i a més, en dues ciutats de l’AMSS, es desenvoluparà el projecte “Basura Cero” per reduir l’ús de bosses de plàstics als mercats. Per altra banda, a la zona oriental, també es durà a terme un projecte per a la qualitat ambiental i la gestió de residus.

A Catalunya, el programa te com a objectiu fer difusió i sensibilització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides en l’àmbit mediambiental, en connexió amb la intervenció amb El Salvador.

En aquesta primera trobada, realitzada a l’Ajunament del Prat hi ha assistit; l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor; la regidora de Solidaritat del Prat, Anna Martín; la tinent d’alcalde i presidenta de l’Àmbit de Ciutat i Territori de l’Ajuntament de Gavà, Rosa M. Fernández i a tinent d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Viladecans, Encarna García. També hi ha assistit representants dels municipis salvadorencs; la diputada del Parlament de Centre América i membre de la municipalitat de Comacaran, M.Cristina Campos; els alcaldes dels municipis de Uluazapa(Juan Antonio Rivera Escobar), Yucuaiquin (Óscar René Mendoza), Moncagua (Sergio Antionio Solorzano Santos), Soyapango (Juan Pablo Álvarez) i Meanguera (José Bladimir Barahona Hernández); el regidor de Comacaran, José Transito Portillo Garcia; i un membre de l’equip tècnic municipal de Nuevo Cuscatlan, Héctor David Meléndez Ayala.

Font: Aj.del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here