La Comunitat de la Vall Baixa va modificar els estatuts el passat més de maig per deixar fora els usuaris d’aigües superficials

La Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del Llobregat ha decidit portar davant els tribunals el litigi amb la Comunitat d’Usuaris d’Aigües de la Vall Baixa i Delta del Llobregat (CUADLL). L’entitat presentarà un contenciós administratiu contra la resolució de l’ACA del passat mes de març amb el que es modificaven els estatuts de la CUADLL per vetar l’entrada a l’òrgan gestor de l’aigua als usuaris d’aigües superficials.

Els regants se senten marginats per la decisió i per la manca de resposta al recurs presentat prèviament a la pròpia ACA. Es davant aquest tracte, que consideren inapropiat, que reclamen ara per la via judicial poder participar de les decisions que afecten el delta.

La Comunitat de la dreta del riu –que engloba els municipis de Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Sant Boi, el Prat i Viladecans– aplega una superfície de reg de 1.100 hectàrees, de manera que és el segon usuari d’aigües més important del delta del Llobregat, després de la companyia Aigües de Barcelona. A més de les aigües superficials, també molts regants són usuaris d’aigües subterrànies perquè tenen pous per prevenir la sequera en èpoques en què el canal no porta suficient aigua.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here