El Parlament ha aprovat aquest dijous instar el Govern a impulsar conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona la unió definitiva del Tram a través de la Diagonal, “amb la recerca dels consensos necessaris”. Aquest punt, en una moció que ha impulsat CatECP, ha rebut l’aval també de Cs, el PSC-Units i ERC; el vot en contra del PPC i l’abstenció de JxCat i la CUP.

En un altre dels punts, els diputats també han aprovat instar l’executiu a dotar dels recursos necessaris els pressupostos del 2019 perquè es “congelin les tarifes del transport públic” per part de l’Autoritat del Transport Metropolità. Aquest punt ha tirat endavant amb el suport de l’oposició, i l’abstenció de la CUP mentre que JxCat i ERC hi han votat conjuntament en contra.

El portaveu parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat la paraula al final de la votació per denunciar que els dos grups majoritaris independentistes han perdut la votació perquè no han votat els diputats processats Carles Puigdemont, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez. “Volem manifestar i posar en relleu la situació d’excepcionalitat en què es troba aquest Parlament, que es concreta en decisions judicials i que ha provocat la suspensió dels drets d’uns quants diputats, incidint directament en el resultat de les votacions”, ha assegurat.

Durant el debat a l’hemicicle també s’ha aprovat amb el suport de tots els grups, menys la CUP, que ha votat en contra, instar el Govern a reclamar a la mateixa Autoritat un calendari d’implantació definitiu de la T-Mobilitat. La CUP s’ha abstingut en un altre dels punts que ha tirat endavant amb l’aval de la resta de la cambra, que reclama al Govern treballar per un altre calendari, en aquest cas sobre la planificació d’infraestructures com el tram central de la línia 9 de Metro; l’arribada de la línia 1 a Badalona i de la 3 a Esplugues; la connexió de la línia Llobregat-Anoia amb la Barcelona Vallès de FGC; i al Tren-Tram al Camp de Tarragona.

Per unanimitat el Parlament també insta l’executiu a sol·licitar a l’Autoritat informes per valorar incompliments i si s’escau les sancions i la revisió del contracte amb l’empresa adjudicatària de la T-Mobilitat “pels incompliments contractuals”. En canvi, un punt que s’ha rebutjat, amb el ‘no’ de JxCat, ERC i el PPC, l’abstenció de Cs i el PSC-Units, i només el vot favorable de comuns i cupaires, és instar a implementar l’impost sobre els vehicles contaminants l’1 de gener del 2019 i destinar una part de la recaptació al foment i finançament del transport públic.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here