La directora de l’oficina regional de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa, Monika Kosinska, va visitar el passat divendres Sant Andreu de la Barca per conèixer en primera persona el projecte de recuperació de la llera del riu Llobregat.

Aquest projecte avalua els beneficis que una actuació urbanística, com la recuperació de la llera del riu, té per a les persones. La iniciativa impulsada per l’AMB i l’Ajuntament de Sant Andreu compta amb un pressupost de 900.000 euros i s’iniciarà en les properes setmanes. El principal objectiu és recuperar la llera del riu per a l’ús ciutadà, i a més, contempla l’ampliació del part de la Solana, la millora del pas que hi ha per sota l’autovia A2 i una adequació del camí paral·lel al riu.

Kosinska va destacar els avantatges que el projecte té per a la millora de la salut de les persones i va subratllar la importància de treballar de manera coordinada entre administracions públiques i empreses privades. Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu va recordar que “és fonamental mesurar els beneficis que té per a les persones les actuacions que fem” i va afegir que “l’objectiu del projecte és fer de l’àmbit fluvial un espai seguir i accessible per als ciutadans on es puguin dur a terme pràctiques socials i saludables”

El projecte preveu la col·locació d’instal·lacions per afavorir la pràctica esportiva, una neteja de la zona i més il·luminació per a que els ciutadans i les ciutadanes puguin caminar per aquest espai. Serà una zona accessible per a les persones amb mobilitat reduïda i es realitzarà una recuperació i promoció de la flora i la fauna del riu amb un espai d’educació ambiental.

La Generalitat va realitzar un estudi previ per a determinar els principals problemes de salut de les persones de Sant Andreu i va concloure que eren les taxes elevades de colesterol, la hipertensió arterial i trastorns d’ansietat. Aquests canvis a la llera del riu poden contribuir a incrementar la activitat física dels ciutadans i ciutadanes de Sant Andreu, a més de disposar d’un nou espai de lleure que augmenti l’autoestima i redueixi l’ansietat per a la llarga disminuir les malalties cardiovasculars, respiratòries i l’estrès.

Font: Aj. St.Andreu de la Barca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here