El Sant Boi Centre de Serveis ha acollit avui, 20 de novembre, la jornada “Ecoindústria. L’economia circular al Baix llobregat” on els quatre ajuntaments, amb el suport de la Diputació de Barcelona, han donat a conèixer el projecte a les empreses.

L’economia circular és un model econòmic restauratiu i regeneratiu que aposta per un manteniment permanent del valor i la utilitat dels productes, els components i les matèries primeres. Grans empreses com Damm, Seat, G+D Iberia, Consum o Aigües del Prat i fundacions, com Rubricatus i Espigoladors, aposten ja per aquest model.

El que es pretén és que aquests quatre municipis del Delta del Llobregat sumin empreses a aquest model per així generar un major creixement econòmic i ocupacional, a més d’una millora de la competitivitat del territori i una reducció dels efectes negatius dels residus sobre el medi ambient i la societat. Alhora, es contempla la formació especialitzada de tècnics municipals per a fer efectiu el suport a les empreses i entitats que s’hi adhereixin, a més de facilitar la interrelació entre elles per avançar cap a la transformació productiva i sostenible del seu negoci.

Els Ajuntaments de Viladecans i Gavà, van iniciar el projecte l’any 2016, l’any 2017 va sumar-s’hi l’Ajuntament del Prat i enguany ho ha fet el de Sant Boi.

A l’acte, hi ha participat el tinent d’Alcaldia de Territori i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sant Boi, José Àngel Carcelén; la tinenta d’Alcaldia de Promoció Econòmica Comerç i Ocupació de l’Ajuntament de Sant Boi, Marta Mayordomo; la tinenta d’Alcaldia d’Empreses i Innovació i Ocupació de l’Ajuntament de Viladecans, Elena Alarcón i el tinent d’Alcaldia de Nova Governança i Economia de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort.

Tots i totes han destacat la importància de treballar conjuntament per una transformació del teixit econòmic, i pretenen que aquesta iniciativa s’estengui de manera generalitzada.

Font: Aj.Prat, Viladecans, Sant Boi, Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here