El sopar de dones del PSC Baix reuneix a més de 100 dones per parlar de violència masclista amb la periodista, escriptora i experta en gènere, Nuria Varela

El PSC del Baix Llobregat porta ja un any organitzant sopars periòdics per a militants i simpatitzants socialistes, “les dones troben en aquests espais propis un lloc on compartir experiències, empoderar-se i visibilitzar temes dels quals costa parlar en altres àmbits” explica Sònia Guerra, secretària de polítiques d’Igualtat.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz va donar la benvinguda a la xerrada recordat que “el PSC ha estat un partit clau del feminisme a la comarca del Baix Llobregat”.

Tot seguit Sònia Guerra va insistir en què “feminisme i igualtat han de ser l’ADN del nostre partit”. La secretària de polítiques d’Igualtat del PSC del Baix va remarcar la importància que “les dones ocupin més càrrec orgànics als partits polítics”. Per Guerra “els partits polítics s’han de feministar,  evitant situacions de discriminació horitzontal i vertical” doncs tal com va explicar “les dones hem de ser presents allà on es prenen les decisions, o mai aconseguirem una igualtat efectiva”.

La ponència va anar a càrrec de l’escriptora, periodista i experta en gènere, Nuria Varela, que va ser ferma en destacar que “és el moment d’acabar amb el patriarcat”.

Tal com va exposar Varela “no volem polítiques per a dones, no som un col·lectiu problemàtic. Som la meitat d’aquest món”. La periodista també va insistir en què les dades que tenim sobre agressions i violència de gènere han d’alertar tant a dones com a homes “la violència de gènere és reflex del menyspreu vers les dones”.

Aquest sopar tanca un any de treball en l’àrea de polítiques de gènere del PSC del Baix intens i fructífer. “Hem estat el primer partit a fer una subseu per al Congrés de Dones del Baix Llobregat, hem portat a terme un Full de Ruta del Feminisme per marcar les línies d’actuació del nostre partit per aconseguir una igualtat real i l’any vinent presentarem les nostres propostes electorals que inclouran una visió transversal de gènere per continuar construint ciutats més igualitàries i per tant més justes i millors per viure-hi”, va concloure Guerra.

Font: PSC Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here