CCOO ha convocat una vaga el 21 de desembre i el 7 de gener a Renfe i Adif. El sindicat ha assegurat que el principal motiu de la convocatòria respon a la “contínua disminució” de les plantilles de les dues empreses. Això, segons CCOO, comporta una prestació d’un servei als usuaris i usuàries que “no és eficaç ni segur”, a més de conflictes laborals i contínues externalitzacions de càrregues de treball.

CCOO ha emès un comunicat en què “exigeix” un pla plurianual” que permeti la renovació, “el rejoveniment i el reequilibri de gènere en els llocs de treball” de les plantilles de Renfe i Adif.

El secretari general del sector ferroviari de FSC-CCOO, Manuel Nicolás Taguas, s’ha mostrat convençut que aquesta mobilització servirà per “recuperar l’ocupació perduda, millorar el poder adquisitiu i materialitzar els increments salarials pactats”.

El 21 de desembre la vaga de CCOO coincidirà amb la segona jornada d’aturada parcial convocada pel Sindicat de Circulació, els controladors ferroviaris, els divendres 14, 21 i 28 de desembre.

El divendres 14 l’aturada parcial dels controladors coincidirà amb la que també faran els interventors en ruta, els revisors, convocada per CCOO.

Sobre aquest últim aspecte, el sindicat ha assegurat que a les plantilles de Renfe i Adif hi ha, amb prou feines, un 13 per cent de treballadores.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here