Arriba una nova edició de la Campanya del Somriure a Olesa de Montserrat organitzada per l’Ajuntament per fer possible que cap infant es quedi sense joguina durant la nit de reis.

L’Ajuntament col·labora amb una subvenció de 2.000 euros i és una campanya gestionada per voluntaris i voluntàries que ja fa més de 37 anys que la duen a terme. Al llarg de dos dies, el 4 i el 5 de gener, de 10 del matí a 1 del migdia i de 16 a 20 de la tarda, al Casal d’Olesa, recolliran material escolar i joguines per a que els Reis les puguin repartir durant la nit a les famílies més desfavorides.

 La Campanya del Somriure és una entitat sense ànim de lucre que pretén que la màgia dels reis arribi a totes les llars olesanes. L’any passat, 252 infants de 130 famílies diferents van beneficiar-se de la Campanya, enguany, però, ha disminuït el nombre. El llistat d’infants beneficiaris és elaborat anualment pels Serveis Socials municipals que avaluen la situació econòmica de cada família.

Les joguines han de ser preferentment noves, i que no siguin de caire bèl·lic. Si la joguina no és nova, cal que estigui en bon estat, tal i com ens agradaria que qualsevol nen o nena la rebés. Als reis també els fan falta mans, i l’organització demana la col·laboració de persones amb furgoneta per poder cobrir alguna ruta.

Cada nen rep un lot de joguines i de material escolar, i els més petits, reben lots especials amb productes com llet corporal o tovalloletes.

 Enguany, des del departament d’Igualtat de l’Ajuntament s’ha impulsat la campanya “Les joguines no són sexistes” amb l’objectiu de fer reflexionar les famílies a no inculcar rols de gènere alhora de jugar per així construir una societat igualitària.

Font: Aj.Olesa  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here