● Del 24 al 28 de gener s’han programat 10 pel·lícules de 6 països diferents amb estrenes com ‘La ceniza es el blanco más puro’ i el retorn de ‘Mi vecino Totoro’

● Es faran dues conferències amb Agus Morales, director de Revista 5W, i Laia Tresserra, directora de la Revista Opcions

El Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat continua amb l’objectiu de recórrer les cinematografies contemporànies més enllà de Hollywood, que avui dia domina gran part de la cartellera comercial. La 12a edició es va iniciar al novembre amb la programació dedicada al cinema de la Mediterrània i continua amb la Mostra de Cinema Asiàtic, una oportunitat única per posar-se al dia amb les millors pel·lícules de la temporada a Àsia.

És també una ocasió perfecta per conèixer el cinema dels cineastes més destacats del continent: del 24 al 28 de gener es podran veure els seus últims títols a CineBaix, el cinema de Sant Feliu de Llobregat, seu de La Mostra. A més, s’han programat també dos cinefòrums per promoure la reflexió i el debat.

10 pel·lícules de 6 països diferents en 5 dies

Durant 5 dies es podran veure 10 pel·lícules de 6 països asiàtics. En concret, de Japó (3), Índia (2), Corea del Sud (2), Cambodja (1), Vietnam (1), Xina (1). D’aquestes, dues seran estrenes a Catalunya: La ceniza es el blanco más puro (Jia Zhangke) i Funan (Denis Do).

Algunes de les pel·lícules més destacades són Un asunto de familia, d’Hirokazu Koreda, el mestre del costumisme japonès, que arriba a La Mostra després de guanyar la Palma d’Or a la passada edició del Festival de Cannes. El film retrata les misèries d’una família nombrosa i sense recursos al Japó contemporani. La seva sensibilitat s’uneix a la de Naomi Kawase, una de les poques dones asiàtiques que s’ha fet un nom de prestigi al panorama cinematogràfic internacional, i que arriba a CineBaix amb Viaje a Nara, protagonitzada per Juliette Binoche.

La inauguració serà avui dijous 24 a les 19.30h, en una sessió amb entrada gratuïta amb l’última pel·lícula de Jia Zhangke, un dels directors xinesos més reconeguts internacionalment, amb La ceniza es el blanco más puro, un drama romàntic amb tints de thriller i el món de la màfia com a context inevitable.

Destaquen també el nou treball del sud-Coreà Lee Chang-Dong, Burning, una adaptació d’un relat de Haruki Murakami on el misteri col·lisiona amb la lluita de classes i els somnis frustrats. Del Japó arriba també una pel·lícula del mestre de l’animació Hayao Miyazaki que va marcar un abans i un després a l’animació del país: Mi vecino Totoro. La Mostra projectarà la pel·lícula amb motiu del 30è aniversari de la seva estrena.

Un altre títol destacat és La tercera esposa d’ Ashleigh Mayfair, una pel·lícula de Vietnam, que va recollir premis als festivals de Toronto i Sant Sebastià.

Debats, La Mostra Educa i Premi del Públic

Com ja és habitual, La Mostra de CineBaix vol ser també un espai per la reflexió i el debat i per això s’han programat dos cinefòrums. Dissabte 26 Laia Tresserra, directora de la revista “Opcions”, parlarà de “Sector tèxtil: la necessitat d’un canvi de paradigma”, després de la projecció de Made in India: Sui Dhaaga. I diumenge 27 Agus Morales, periodista i director de Revista 5W, parlarà de “Persones refugiades a l’Àsia. Les víctimes de la guerra a l’Afganistan, l’exili tibetà i l’èxode rohingya”, després de la pel·lícula Funan.

També es comptarà amb la secció La Mostra Educa, amb programació específica per a centres educatius. Dijous al matí es podran veure Arrietty y el mundo de los diminutos, Celestial Camel i Slumdog Millionarie.

La Mostra comptarà un cop més amb el Premi del Públic: els espectadors podran puntuar les pel·lícules que vegin per triar quina és la millor segons el seu criteri.

Horaris i informació pràctica

Els horaris i la informació pràctica es pot consultar a la web de La Mostra. Les entrades i abonaments es poden comprar a CineBaix. El preu per una sessió és de 4 euros i hi ha abonaments de 4 pel·lícules (individuals o a compartir) per 10 euros.

Podeu seguir també l’actualitat i el dia a dia de La Mostra a la web oficial i les xarxes socials:

Web: mostra.cinebaix.cat

Twitter: @MostraCineBaix

Facebook: facebook.com/mostracinebaix Instagram: @mostracinebaix

 

Llistat complet de pel·lícules de La Mostra de CineBaix de Cinema Asiàtic

● Burning, d e Chang-dong Lee (Corea del Sud, 2018)

● Funan, de Denis Do (Cambodja, 2018)

● Hotel Salvación, d e Shubhashish Bhutiani (Índia, 2016)

● La cámara de Claire, de Sang-soo Hong (Corea del Sud, França, 2017)

● La ceniza es el blanco más puro, d e Zhangke Jia (Xina, França, Japó, 2018)

● La tercera esposa, d ’Ash Mayfair (Vietnam, 2018)

● Made in India: Sui Dhaaga, de Sharat Katariya (Índia, 2018)

● Mi vecino Totoro, de Hayao Miyazaki (Japó, 1988)

● Un asunto de familia, d e Hirokazu Koreeda (Japó, 2018)

● Viaje a Nara, d e Naomi Kawase (França, Japó, 2018)

La Mostra de CineBaix Comunicació. Carme Verdoy premsa@cinebaix.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here