El Ple Municipal aprova, a instàncies de Movem Castelldefels, una moció que reclama una campanya neta, sense “bulos” i mentides, dies després que el PP manipulés la Wikipedia de Candela López (Movem)

Movem Castelldefels, els representants dels comuns a Castelldefels, que van ser artífex del canvi de mans de l’alcaldia de la ciutat baixllobregatina, defensen que “durant la cursa electoral del 2011 i 2015, Manuel Reyes (PP) va proposar l’enderroc de 135 habitatges de protecció oficial -sabent que era irrealitzable-sumat a una campanya racista que instaurava la por al barri i va editar propaganda camuflada com a revista independent”.

La moció aprovada ara reclama, per respecte a la ciutadania, basar el debat polític en contraposar idees i projectes, sense fer servir la mentida, la difamació, els perfils falsos per confrontar posicionaments polítics.

Castelldefels demana una campanya electoral “neta”, sense “fake news” ni “perfils falsos a les xarxes”, afirmant que “en política no to s’hi val”. Amb la vista posada a les eleccions municipals del 26-M, el Ple municipal ha aprovat aquest dijous una moció que insta els partits a no repetir les campanyes de “difamació” i plagades de “falsedats” que es van poder veure el 2011 i 2015. El text, aprovat gràcies al vot de Movem, PSC, ERC, CiU, CSPot i Cs, no va comptar amb el suport del PP, que dies abans havia manipulat la biografia a Wikipedia de la líder de Movem Castelldefels i coordinadora de Catalunya en Comú, Candela López.

La setmana passada, el secretari general de NNGG i membre del PP, Cristian Hundamal, va manipular la Wikipedia per afavorir el seu candidat i menysprear López. Un nou canvi al perfil del líder del PP a la Diputació de Barcelona indicava que és “famós per la seva impecable gestió” i una persona “propera i amable”, mentre que a la biografia de López s’assegurava que és “coneguda per una mala gestió” i per la seva “poca experiència”. Per a López, Reyes té una forma de fer política “basada en la mentida” i aquest “no és cap fet aïllat que es resolgui amb unes disculpes”.

Candela López ha recordat que el 2011, l’any que Reyes va arribar a l’alcaldia, la seva proposta electoral estrella era enderrocar els 135 pisos de lloguer social del carrer General Palafox. En aquell moment, es van escampar falsos rumors que asseguraven que els habitatges portarien un allau d’immigrants, augmentarien la criminalitat i devaluarien el preu de la resta d’habitatges del barri. “Vuit anys després, res d’això ha passat. Als pisos hi viu gent gran i jove de Castelldefels i vostè mai va derrocar-los tot i haver governat quatre anys”, ha insistit López.

Els comuns expliquen que el 2015, el PP va publicar propaganda camuflada de revista independent, anomenada DIME, per seguir escampant mentides, i va alimentar un exèrcit de perfils falsos a Facebook, que difonien vídeos anònims afirmant que volíem tancar les guinguetes de la platja. “El temps ens ha donat la raó i ara hi ha més guinguetes i amb més activitat que mai”, ha sentenciat López.

Reyes va reconèixer a Facebook la manipulació a la Wikipedia, assegurant que l’esmenaria “immediatament”, tot i que quatre dies després encara no l’havia corregit i va ser la mateixa Wikipedia qui va haver de rectificar-ho. “Prou mentides, demanem joc net, demanem deixar enrere aquestes pràctiques, primer reconeixent el que han fet per encetar una nova etapa, que es la que la ciutadania mereix” exigeix López.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here