La cambra rebutja la proposta de Cs i CatECP que volia “depurar responsabilitats” després de la sentència del TSJC

El Parlament ha rebutjat aquest dimecres una proposta de resolució de Cs i CatECP que reclamava crear una comissió d’investigació sobre l’adjudicació del servei d’abastament d’Aigua en Alta Ter-Llobregat (ATLL). La iniciativa parlamentària no ha prosperat amb els vots negatius de JxCat, ERC i PSC i els positius de Cs, CatECP, PP català, CUP i la diputada no adscrita Elisenda Alamany.

La proposta de resolució apostava per “depurar les responsabilitats polítiques oportunes per les conseqüències de la sentència del TSJC que anul·la l’acord d’adjudicació” i evitar que es “repeteixi” la situació en un futur. També volia conèixer els “efectes” que la sentència definitiva “tindrà sobre els pressupostos catalans, la prestació del servei i el preu de l’aigua”.

La diputada de Cs Marina Bravo ha defensat la creació de la comissió d’investigació al·legant que el procés d’adjudicació va ser un “despropòsit ple d’ombres” com a conseqüència de voler “tapar les vergonyes de la mala gestió” del govern d’Artur Mas. També ha indicat que la decisió política d’externalitzar ATLL “es va portar a terme en contra de totes les recomanacions”.

Des de l’altre grup proposant de la proposta de resolució, Lucas Ferro (CatECP), ha lamentat al llarg de la intervenció que la ciutadania pagui el preu de “voler subvencionar les rentes més altes del país”. Així, ha demanat auditar la privatització d’ATLL i ho ha qualificat d’”espoli sense precedents d’un dret humà fonamental”. “Va ser un espoli i un nyap jurídic vergonyós”, ha criticat.

En la mateixa línia, des de la CUP Natàlia Sánchez ha dit que el que es paga pel servei d’abastament d’aigua hauria de ser per “millorar el servei” i ha recordat que els cupaires “són partidaris de la gestió directa del servei”.

El PP, que també ha donat suport a la creació de la comissió d’investigació, ha afirmat que l’origen de la situació que es pateix actualment “no van ser les polítiques de CiU i PP” sinó la gestió del tripartit. Amb tot, el diputat Santi Rodríguez ha manifestat que no tenen inconvenient que es creí la comissió per posar “negre sobre blanc”.

Pel que fa als grups que han votat contra la creació de la comissió d’investigació, el PSC ha recordat que la privatització va ser un “autèntic nyap”, un “embolic” i un “fiasco polític”. El diputat Jordi Terrades ha justificat el no dels socialistes perquè la sentència ja “tanca un procés i n’obra un altre”. També ha explicat que la sentència identifica el que “es va fer malament i els seus responsables polítics”.

Finalment, ERC ha recordat que sempre han estat “crítics” amb el procediment al voltant d’ATLL i que han treballat per fer possible la reversió de la privatització. El diputat de JxCat Narcís Clara ha assegurat que el Govern ha afrontat el conflicte amb “professionalitat”, seguint els procediments normatius establerts per defensar els interessos de la ciutadania.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here