Comptabilitzen cinc incidents en el darrer cap de setmana i demanen una reunió urgent amb el conseller Chakir El Homrani. Dels cinc, dues agressions s’han produït a la comarca del Baix Llobregat, concretament al Prat i a Olesa de Montserrat

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha alertat d’una ‘onada d’agressions’ contra el col·lectiu LGTBI el passat cap de setmana de Carnestoltes, i ha demanat una reunió urgent amb el conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. L’entitat ha comptabilitzat cinc incidents: tres agressions a Olesa de Montserrat, Mataró i El Prat de Llobregat i dos episodis d’insults i vexacions a la ciutat de Barcelona.

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha mostrat la seva preocupació per aquests atacs, ‘que revelen un sentiment d’impunitat tan gran que fa que la violència que pateixen les persones LGTBI pugui convertir-se en una epidèmia’.

De les tres agressions físiques registrades, com a mínim en un cas la víctima està hospitalitzada, la del Prat de Llobregat.

A Mataró i Olesa dos nois van ser colpejats i insultats. Els tres episodis van ser la nit de dissabte a diumenge. Pel que fa a les vexacions a Barcelona, un dels incidents van ser al metro i l’altre va produir-se al barri del Poble-sec. En aquest últim cas, una parella gai va ser insultada i la Guàrdia Urbana va detenir una persona per un delicte d’odi i discriminació.

El president de l’OCH ha demanat una reunió amb El Homrani per ‘activar mecanismes urgents que posin fi a la situació de violència creixent cap al col·lectiu LGTBI’. També li ha dit a l’Ajuntament de Barcelona que és ‘urgent’ treballar en un protocol contra les agressions al metro.

El Prat contra la lgtifòbia

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat van detenir al menor per una presumpta agressió homòfoba durant la celebració del Carnaval davant de l’estació de metro de Les Moreres. Els fets van tenir lloc cap a les dues de la matinada. La víctima, un noi major d’edat, es va posar en contacte amb la Policia Local després d’haver estat atacat físicament per un noi, menor d’edat.

La policia va arrestar el menor acusat de dos delictes: lesions i odi contra els drets fonamentals. Segons informen des dels Mossos d’Esquadra, el menor va ser lliurat a la família un cop va prestar declaració per ordre de la Fiscalia de Menors.

L’Ajuntament del Prat va mostrar el seu rebuig a aquests fets i es va afegir a la convocatòria d’una concentració per part de diverses entitats, que va tenir lloc dimarts dia 5 a les 19 h i que va omplir la pl. de la Vila en suport a la víctima de l’agressió. Les entitats convocants van realitzar un manifest obert a les adhesions de totes les persones i col·lectius que hi vulguéssin donar suport.

Davant de casos com aquests, el Prat compta amb el Servei d’Atenció Integral, SAI, que atén a qualsevol problemàtica relacionada amb el col·lectiu LGBTI a les Cases d’en Puig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here