El proper diumenge 31 de arç se celebrarà a Sant Boi la 20a Carxofada, una de les festes més populars de la ciutat i el punt culminant del Mes de la Carxofa. Per primera vegada es podran degustar el paté de carxofes de Sant Boi i la Carxofa Beer, una cervesa elaborada amb la mateixa hortalissa.

La festa l’organitza l’Associació Sant Boi Desgusta i l’Ajuntament en col·laboració amb la Cooperativa Agrària Santboiana, Sant Boi Comerç i el Parc Agrari del Baix Llobregat. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns, l’alcaldessa, Lluïsa Moret ha explicat que “la Carxofada no solament és un referent del producte agrícola estrella de Sant Boi, sinó que va més enllà i ja ha esdevingut un punt de referència de país.

Les novetats: Paté i cervesa de carxofa

En aquesta 20a edició que tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament i a la rambla de Rafel Casanova podran degustar-se el paté fet amb carxofes de Sant Boi, elaborat per la Cooperativa agrària Santboiana i l’associació Espigoladors, elaborat amb un 95% de carxofa. També podrà degustar-se la cervesa Carxofa Beer, elaborada pel restaurant El Pou de la Beleta i la pastisseria Romaní, sota la marca de l’Associació Sant Boi Degusta.

Degustació de plats amb carxofa

Diferents restaurants de Sant Boi Degusta, oferiran menús de degustació amb 5 plats amb les carxofes com ingredient principal que han estat conreades pels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana.

Activitats de la Carxofada

Entre les 10 i les 17h es celebraran diferents activitats, com un showcooking per par de la cuinera marroquina Noura El-Kerrach, i cuiners de l’associació Degusta, també un maridat amb la Carxofa Beer, i durant tota la jornada podran comprar-se productes agroalimentaris i carxofes.

Font: santboi.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here