La Universitat Autònoma de Barcelona ha entregat aquest dimecres 13 de març el Segell Infoparticipa, que reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació pública. L’edició d’enguany, que és la sisena, ha premiat a alguns municipis del Baix Llobregat

El segell de qualitat i transparència de la comunicació pública local és una certificació que reconeix les bones pràctiques que es posen de manifest a les webs de les administracions públiques locals de Catalunya, és a dir, ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

L’han rebut 110 administracions, tot i així, només un 10, 8% dels ajuntaments obtenen els segells i el 79% dels 947 municipis ni tan sols aproven l’avaluació, segons dades de la UAB.

Els indicadors que es valoren s’agrupen en cinc blocs i en total sumen 52: En relació als representants polítics, en relació als recursos col·lectius, en relació als recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions…), en relació a la informació que proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, i finalment, en relació a les eines que ofereixen per a la participació ciutadana.

Alguns exemples del que es valora per a atorgar aquest segell son, per exemple, si es publica l’agenda institucional de l’alcalde o alcaldessa, si es publiquen les Actes del ple municipal, si es publiquen les modificacions pressupostaries realitzades, si es publica informació històrica sobre el municipi o si es dona informació a la web instruments per valorar els serveis, i per presentar queixes o suggeriments sobre el seu funcionament.

LA TRANSPARÈNCIA AL BAIX LLOBREGAT

Al Baix Llobregat, diversos municipis han rebut el segell: Sant Joan Despí, Gavà, Esplugues, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi, Cornellà, Castelldefels, Vallirana, i Sant Feliu han renovat el seu segell amb un 100% de compliment dels indicadors analitzats. Begues, Molins de Rei, Castellví de Rosanes també l’han renovat amb el 96,15%; Martorell amb un 90, 38%; i Sant Climent de Llobregat amb el 88,46%.

https://twitter.com/mariallauradof/status/1105891116602310658

Per a informació específica i complerta de cada municipi feu click aquí 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here