Punt culminant del Mes de la Carxofa, l’Associació Sant Boi Degusta i l’Ajuntament de la localitat organitzen la Carxofada que es celebrà el proper diumenge, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana, Sant Boi Comerç i el Parc Agrari del Baix Llobregat

La carxofa és el comú denominador del gruix de les activitats que es desenvolupen a Sant Boi durant aquest mes de març. El punt culminant del programa serà la celebració de la tradicional Carxofada que tindrà lloc aquest diumenge 31 de març.

Un bon grapat d’establiments d’hostaleria de Sant Boi ofereixen, durant aquest mes, una amplia oferta de menús i tapes elaborats amb carxofa. Els menús es podran desgutar als restaurants Bavi Bistro, Cal Vitus, De Tapes, El orígen del pecado, El Pou de la Beleta, Diversus de Dalt, Escándalo, Il pecatto di Cupido i Marimorena. Les tapes es podran trobar als bars i restaurants Gater, Rico Rico, Droop Àccura, Tot begut tot per beure, El Castell, Moments, Romaní obrador i pastisseria i La Copeta.

Novetats: paté i cervesa de carxofa

La Carxofada es desenvoluparà a la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova, al llarg d’una jornada plena d’activitats. Per primer cop es podran degustar el paté fet amb carxofes de Sant Boi (una iniciativa de la Cooperativa Agrària Santboiana i l’associació Espigoladors, entitat que treballa contra el malbaratament alimentari) i la cervesa Carxofa Beer (elaborada pel restaurant El Pou de la Beleta i la pastisseria Romaní).

Degustació de plats amb carxofa

Durant la Carxofada, els restaurants de Sant Boi Degusta oferiran un menú de degustació gastronòmica format per 5 plats amb la carxofa com a ingredient principal. Les carxofes que s’utilitzaran en l’elaboració dels àpats hauran estat conreades pels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana.

MENÚ de la Carxofada

-Fadrí salat de carxofa casolà
-Panet farcit de fricandó de vedella amb carxofa
-Mandonguilles de sardina i carxofa amb espècies
-Carxofa i calçot a la brasa amb salsa romesco
-Arròs melós amb sipieta i carxofes
-Postres fetes amb carxofa

Venda de tiquets: casals de Ciutat Cooperativa i Marianao, Cal Ninyo, Can Massallera, La Gralla i restaurants Cal Vitus, Marimorena, BaviBistro, El Pou de la Beleta, de Tapas i Diversus. Preu: 12 €, en venda anticipada, i 15 €, el mateix dia. Hi haurà 4 torns de servei de menú: 12.30 h, 13 h, 13.30 h i 14 h

Activitats de la Carxofada

A la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova tindran lloc diverses activitats entre les 10 i les 17 hores.

Hi haurà, per exemple, un showcooking a càrrec de la cuinera marroquina Noura El-Kerrach i cuiners de l’associació Degusta, maridat amb la cervesa santboiana Carxofa Beer. Altres activitats previstes són la 13a Trobada de Puntaires, dansa polinèsia i zumba, tallers infantils i un concert de la Big Band de Cultura F. Les instal·lacions del Museu (Can Barraquer i Termes Romanes) faran portes obertes.

Al llarg de la jornada hi haurà venda de paté i Carxofa Beer. A l’estand de la Cooperativa Agrària Santboiana es podran comprar productes agroalimentaris i carxofes.

Concurs a Instagram

Els comerços associats a Sant Boi Comerç decoraran els seus aparadors, del 15 al 27 de març, amb motius carxofers per promoure la carxofa i la festa “la carxofada”. El concurs consistirà en publicar fotografies dels aparadors que es cregui més atractius amb l’etiqueta #comerçcarxofer.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here