La Sala Municipal de l’Ateneu acull avui dimecres a les 19.00h la presentació de “Santjustenques. Vides en democràcia”, la segona Miscel·lània de dones de Sant Just. Aquesta publicació de l’Ajuntament retrata la vida de 66 dones de Sant Just nascudes entre 1930 i 1956, que han desenvolupat bona part de la seva trajectòria vital en un context de transformació democràtica.

Aquest és un projecte de l’Ajuntament i al qual hi ha participat Ràdio Desvern. L’emissora municipal ha emès les entrevistes realitzades a les protagonistes del llibre, unes converses a les que es pot accedir al lloc web de Ràdio Desvern. El Consell Municipal de les Dones, el Centre d’Estudis Santjustencs i l’Arxiu Històric Municipal també hi ha col·laborat, aportant els noms de les dones que apareixen al llibre.

A l’acte també es presentarà el llibre de recerca de l’historiador Raimon Masdéu i Térmens sobre el monestir femení de Sant Joan  de l’Erm (1228-1466), un dels pocs monestirs de dones de l’època situat a l’avui masia de Can Cuiàs.

L’acte comptarà amb les intervencions de l’alcalde, Josep Perpinyà i Palau, la regidora de Polítiques de gènere i Igualtat, Gina Pol i Borràs, i l’autor del treball de recerca sobre el monestir femení de Sant Joan de l’Erm, Raimon Masdéu i Térmens. Blanca Moreno i Triguero, sociòloga i comunicadora experta en perspectiva de gènere, serà l’encarregada de presentar l’acte, que tancarà també l’agenda d’actes del mes de març al voltant del Dia Internacional de les Dones.

 

Font: Aj. Sant Just Desvern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here