Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires han signat aquest migdia a l’Ajuntament d’Abrera una carta adreçada al Conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, per tal d’instar a la conselleria a què desenvolupi un pla de millores de mitjans i d’ampliació de recursos dels territoris d’aquests municipis de manera imminent

La carta, signada per l’alcalde d’Abrera Jesús Naharro, l’alcalde de Collbató Miquel Solà, l’alcalde d’Esparreguera Eduard Rivas, l’alcaldessa d’Olesa Pilar Puimedon i l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires Enric Carbonell, també ha de servir per mostrar la disposició a fer una reunió de treball que serveixi per poder abordar el problema urgentment. La petició també es farà arribar al cap del Servei d’Administració de la Regió Policial Metropolitana Sud, Tomàs Colom i a la cap del Negociat de Coordinació Administrativa de l’ABP Martorell, Maria José Lora.

Manca de recursos per part dels Mossos d’Esquadra

Els alcaldes i alcadessa d’aquests cinc municips del Baix Llobregat Nord destaquen que són conscients de la bona feina realitzada per l’ABP de Martorell, però també són sabedors de les seves limitacions per la manca de recursos i de mitjans existents, fet que sovint els aboca a destinar mitjans i recursos municipals per poder col·laborar amb els Mossos en les seves tasques.

També apunten que malgrat la voluntat dels ajuntaments de col·laborar amb qualsevol institució, consideren que aquest esforç no s’ha de considerar com un fet “normal”, i és per això que insten a la Conselleria d’interior a què desenvolupi un pla de millores de mitjans i d’ampliació de recursos en els nostres territoris de manera imminent.

Unitat del territori

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro considera que “nosaltres donem suport a l’ABP de Martorell que fa una tasca encomiable, però ells tenen uns recursos i mecanismes i nosaltres unes necessitats molt grans de donar a la ciutadania, per igual, un servei de seguretat ciutadana, tant als nostres veïns i veïnes com els sector empresarial”. Per això, apunta que “l’extensió del territori ha d’estar garantida per un servei públic de qualitat que passa per augment del personal i una formació continuada; el treball transversal amb els nostres policies locals ho tenen des de fa temps, hi ha molt bona comunicació, però hem  d’ensumar el nostre futur a mig i llarg termini d’una forma molt més contundent”.

També assegura que “la mancomunació dels serveis és una de les prioritats que tenim als cinc ajuntaments que, des de fa temps, estem treballant conjuntament en diferents àrees i una d’elles, evidentment, ha de ser la seguretat ciutadana, que no entén de límits administratius entre un poble i un altre”.

Per l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, “aquesta carta és fruit del neguit i d’aquesta col·laboració conjunta que tenim tots els municipis del Baix Llobregat Nord per exposar una situació que patim en qüestions de seguretat i que tot depèn de l’ABP de Martorell i per això ens hem posat d’acord per sol·licitar al Departament d’Interior que augmentin amb recursos per dotar millor aquesta area bàsica i que donin un servei encara millor en aquesta zona”.

Per la seva part, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha ressaltat en primer lloc “la unitat d’acció dels municipis que durant els quatre anys de mandat hem intentat actuar de forma conjunta en molts àmbits”. Respecte a l’àmbit de la seguretat, el que es pretén és “reivindicar que dotin de més recursos als Mossos d’Esquadra de la zona on vivim, que portin més personal i que puguem tenir una planificació ajustada a les necessitats que tenim.”

L’Alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell ha apuntat que “els pobles del nord no són tan compactes i es multipliquen els problemes en relació amb altres municipis més grans, i el que demanem és que puguem anar molt més enllà del que és aquesta bona coordinació que hi ha entre els policies locals i els Mossos”. Per això, ha assenyalat, “falten més recursos traduïts en més plantilles i en els recursos que aquestes necessitin”.

Finalment, l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, ha assegurat que “no és un tema de coordinació sinó de manca d’efectius” i que aquesta carta “no té una voluntat bel·ligerant sinó de donar un toc d’alerta perquè s’ha de regularitzar aquesta situació perquè no esdevingui un problema greu que afecti a la població” destaca l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon.

Superfície de 100,62km2 i 70.416 habitants

A l’escrit també es recull que és competència de la Generalitat de Catalunya la seguretat del territori, dins el qual els municipis d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires representen una superfície de 100’62 quilòmetres quadrats, amb una població de 70.416 habitants.

Aquest espai es caracteritza per: una àmplia disseminació en més de 29 nuclis, múltiples vies principals de comunicació i polígons industrials que cada dia tripliquen el nombre de persones que d’una manera o altra se sumen als propis residents dels municipis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here