En unes eleccions municipals que han destacat per l’augment de participació respecte els comicis celebrats l’any 2015, el Partit Socialista de Catalunya guanya a 15 dels 30 municipis del Baix Llobregat. D’aquests 15, a 7 obté majoria absoluta.

ERC, que millora resultats respecte les anteriors eleccions, JUNTS i En Comú Podem, que pateixen una lleu davallada, es reparteixen la resta de localitats. El PP obté únicament l’alcaldia de Castelldefels i desapareix a molts consistoris que hi tenia representació.

VOX no entra a cap dels municipis on havia presentat candidatura.

Resultats per municipi

Abrera:Victòria del PSC amb 11 regidors, obtenen la majoria absoluta i milloren respecte les passades eleccions on van obtenir-ne 6. ERC es manté i Abrera en Comú baixa 2.

Begues: Victòria de Junts per Catalunya que no arriben a la majoria absoluta però sí que ho farien amb els tres regidors d’ERC. El PP desapareix de l’Ajuntament però hi entra C’s. També hi entra la CUP Begues-Amunt amb un regidor. Begues En Comú perd un regidor respecte ICV a les passades eleccions.

Castelldefels:El PP revalida victòria i nombre de regidors. El PSC puja respecte els passats comicis en dos regidors, també puja ERC, i Movem Castelldefels es manté a 4 regidors.

Castellví de Rosanes:ED-Junts guanya els comicis amb 4 regidors, seguit de Junts per Castellví amb 3, ERC amb 2. C’s es queda fora.

Cervelló:M’estimo Cervelló-PSC-CP revaliden victòria i obtenen un regidor més però no obtenen majoria absoluta. ERC-SUMEN-MES-AM pugen 2 regidors i C’S es manté.

Collbató:Canvi a Collbató amb la victòria d’ERC que puja dos regidors. SDEC-CP perd el lideratge del municipi i es queda amb 3 regidors enlloc dels 5 de les passades eleccions. Entra C’s a l’Ajuntament amb un regidor, i JUNTS n’obté dos.

Corbera de Llobregat:ERC-AM pren el primer lloc al PSC-CP. Obté 7 regidors, la CUP obté 3 regidors fet que implica una majoria absoluta si pacten els dos partits. PSC tot i perdre el primer lloc, guanya un regidor. C’s i GIU n’obtenen un, i el PP desapareix.

Cornellà de Llobregat:Majoria absoluta del PSCamb 14 regidors, seguit, a molta distància, d’ERC amb 4, C’s amb 3, i PODEMOS i EC-MC-ECG amb 2. El PSC uja respecte les passades eleccions, que no va obtenir majoria absoluta.

Esparreguera:EL PSC revalida mandat, amb 9 regidors, tres més que els passats comicis. La CUP pateix una davallada passant de 5 a 2. El PP es queda fora i ERC suma un. C’s, EEC-ECG, E203 obtenen dos regidors i JUNTS un.

Esplugues: Majoria absoluta del PSCamb 11 regidors, dos més que els passats comicis. ERC duplica regidors, EaCP-ECG n’obtenen 3. C’s es manté amb dos i PP en perd un.

Gavà: Majoria absoluta del PSC, amb 11 regidors, 3 més que les passades eleccions. Seguit d’ERC que en puja un i C’S que passa de 4 a dos. PODEMOS entra a l’ajuntament amb dos regidors, i JUNTS i el PP es queden amb un.

Martorell: Majoria absoluta de JUNTS, amb 12 regidors, 4 més que els resultats obtinguts per CiU fa quatre anys. PSC es manté a 4. MM-ECG perden dos dels quatre regidors i ERC un dels tres. I entra per primera vegada C’s.

Molins de Rei:Guanya el PSC que li pren la posició a l’antiga Convergència, passa de 5 a 7 regidors. JXM obté 4 dels 6 que va obtenir els passats comicis. ERC puja un i obté 4 regidors i la Cup en perd un i es queda amb tres. MOLINS CAMINA-PODEM manté el regidor que tenia.

Olesa de Montserrat:BO-ECG guanyen amb 8 regidors, i perden la majoria absoluta dels passats comicis. Seguits del PSC amb 4 que duplica resultats,  ERC obté un regidor més dels dos que tenia, entra C’ amb tres regidors i la CUP amb dos. Junts es queda amb 1.

Pallejà:Victòria de EP-ECG sense majoria absoluta. El PSC perd un regidor i ERC en guanya un. P.D.F també perd un dels dos regidors que tenia. C’s es manté amb un únic regidor.

La Palma de Cervelló: Mateixos resultats que fa 4 anys. LPS-ECG 4, JUNTS 4, ERC-AM 1 i PSC-CP 1.

El Papiol:ERC guanya per de Sumem per el Papiol però empaten en regidors. Seguits de FEP-JxCat-JUNTS amb 3 regidors, i CUP amb 1.

El Prat de Llobregat:Victòria de EPC-ECG amb els 11 mateixos regidors que els passats comicis. El segueix amb 7 el PSC que puja 3 regidors, ERC amb 3 i C’s amb 3 que pugen un regidor i PODEMOS amb 1. JUNTS desapareix del consistori.

Sant Andreu de la Barca:S’imposa el PSC amb 10 regidors, un més que la passada legislatura, seguit de FEM-ERC-VxC-AM amb 6 regidors, que dobla els resultats de les anteriors eleccions. C’s puja un regidor i n’obté tres i PODEMOS també dos.

Sant Boi de Llobregat:Majoria absoluta del PSC, a diferència de les passades eleccions que no va obtenir-la. ERC puja de 3 a 5 regidors, C’s es manté a 3. SBeC-ECG obté 2 regidors els mateixos que PODEM. JUNTS es queda fora del consistori.

Sant Climent de Llobregat: Victòria de JxCat-JUNTS amb els 5 mateixos regidors que les pasades eleccions. GxSC-CP passa a ser segona força amb 4 regidors per davant d’ERC amb 2, que en perd un respecte les passades eleccions.

Sant Esteve Sesrovires:Victòria d’ERC amb 5 regidors que li treu la primera posició al PSC, que es queda a 4. ARAses, C’S, AMUNT, Sec-ECG n’obtenen un.

Sant Feliu de Llobregat:Victòria del PSC que desvanca a SFECP-ECG de la primera posició. El PSC obté 6 regidors, dos més que els anteriors comicis, i SFECP-ECG en perd un quedant-se amb 5. ERC-AM puja dos regidors i obté un total de 5, C’S i JxCat-JUNTS es mantenen amb 2, entra Veïns x SF amb un i el PP desapareix del consistori.

Sant Joan Despí:Majoria absoluta del PSC amb 11 regidors, els mateixos que les passades eleccions.  ERC-AM puja de 2 a 4, C’s manté els seus dos regidors igual que SJDespí En comú-ECG. Podemos y JxSJD-JUNTS obtenen un regidor.

Sant Just Desvern:Victòria del PSC amb 7 regidors, un més que les passades eleccions. Seguit de JxCat-JUNTS amb 4, ERC-AM amb 3 i MSJ-ECG i C’s amb 1.

Sant Vicenç dels Horts:Victòria del PSC-SVH en + – CP amb 8 regidors que retira de la primera posició a JUNTS, tot i que obté el mateix nombre de regidors. C’s es manté a 3 i SVHCP-ECG a 2.

Santa Coloma de Cervelló:Empat a 4 regidors entre COL-LABOREM-ERC-AM i P-ECG, que perd la primera posició respecte els anteriors comicis. El PSC puja un regidor i passa a tenir-me dos, al revés que ACCIÓ que es queda amb un i entra C’s amb un també.

Torrelles de Llobregat:Victòria revalidada per CAT tot i perdre dos regidors, ERC duplica resultats amb 4, i JxCat i PSC es mantenen a 2.

Vallirana:Majoria absoluta del PSC, que la manté dels passats comicis tot i perdre un regidor. ERC el guanya, i passa a tenir-ne 3. VET-JUNTS n’obtenen 2 i  C’s, ECP-Vallirana-ECG i JUNTS PER VALLIRANA 1.

Viladecans: Majoria absoluta del PSC, que no havia obtingut a les passades eleccions. Passa d’11 regidors a 13, seguit d’ERC que en guanya 2 i passa de 3 a 5. C’s es manté a 4, PODEMOS a 2,  el PP desapareix del consistori, i VEC-ECG obté un regidor.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here