Entre l’1 i el 31 de juliol s’aportarà aigua regenerada a l’alçada de l’assut de Molins de Rei, provinent de l’Estació de Regeneració d’Aigua de la depuradora del Baix Llobregat.

Amb aquesta mesura s’incrementarà el cabal del riu i es podran analitzar els beneficis mediambientals de l’aportació d’aigua regenerada al tram final del riu.

Han començat aquesta setmana les proves de millora de la qualitat mediambiental del riu Llobregat, en el seu tram final. Entre l’1 de juny i el 31 de juliol s’aportarà aigua regenerada al riu a l’alçada de l’assut de Molins de Rei, amb l’objectiu d’avaluar les possibles millores en la qualitat de l’aigua d’aquest curs fluvial.

Es preveu que el 50% del cabal del riu Llobregat des de molins de Rei fins a la seva desembocadura sigui d’aigua regenerada produïda a l’Estació Regeneradora d’Aigua (ERA) de la depuradora del Llobregat. La mesura ha estat impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat i s’implementarà a través de l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en col·laboració del Departament de Salut ii de l’operador Aigües de Barcelona.

Es durà a terme una campanya de monitorització per així poder fer un seguiment de la qualitat del riu a partir de l’aportació de l’aigua regenerada.

Aquesta és una mesura que s’emmarca dins el conveni signat per l’ACA i l’AMB a principis de l’any 2018 per a potenciar l’ús de l’aigua regenerada en el tram final del riu i que dona continuïtat als treballs realitzats per un comitè constituït a finals de 2018 per a estudiar l’aportació de l’aigua regenerada com a mesura d’incrementació dels cabals i la disponibilitat dels recursos hídrics al tram final del riu Llobregat.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here