Els Mossos d’Esquadra han trobat noves proves acusatòries al pis del detingut i empresonat pel crim de Janet Jumillas, desapareguda a Cornellà de Llobregat a mitjans de març i localitzada morta dos mesos després en un descampat del Prat

En un registre fet aquest dilluns al matí, la policia ha localitzat restes de tres tipus de tela molt similars a les que embolcallaven el cadàver de la dona: una cortina de bany, una xarxa utilitzada per protegir façanes i un tendal. Durant l’escorcoll, la unitat científica dels mossos també ha trobat amagat a la terrassa del pis un cordill amb possibles restes del cabell de Jumillas i ha identificat noves restes de sang dins el pis. En canvi, no ha aparegut la suposada arma del crim, que, segons l’acusació, serien uns ganivets.

El jutge ha excarcerat expressament el detingut, Aitor Garcia, per assistir a l’escorcoll que la policia ha fet al seu pis, situat en un carrer cèntric de Cornellà de Llobregat. L’home no ha aportat cap informació complementària i s’ha limitat a observar l’actuació dels mossos des d’un racó del pis durant el poc més d’hora i mitja que ha durat el registre.

Ho ha fet amb actitud “submisa”, segons ha relatat a la premsa l’advocat de la família de Jumillas, mentre el lletrat del detingut no ha assistit a l’escorcoll.Les restes de les tres teles que ha trobat la policia estaven guardades sota el llit de Garcia i tot indica que són coincidents amb el material amb què l’home va embolicar el cos de Jumillas. Una sospita que ara la policia científica haurà de corroborar. També caldrà certificar si corresponen a la dona els cabells trobats en un cordill i les restes de sang detectades aquest dilluns a diversos punts del pis -al maig la policia ja va trobar altres taques de sang de la víctima-.

A l’espera dels resultats del laboratori, l’advocat de la família de Jumillas, Jorge Albertini, ha assegurat que el registre ha estat “un èxit”. En canvi, s’ha mostrat menys optimista respecte l’aparició de l’arma del crim. Segons la declaració que divendres va fer davant el jutge l’ex xicota del detingut, la principal hipòtesi és que l’home hauria mort Jumillas amb l’ús d’uns ganivets.

L’advocat ha assenyalat aquesta teoria després que l’ex parella d’Aitor Garcia expliqués que els últims mesos havia detectat que a casa hi faltaven dos d’aquests estris. “Serà molt difícil que apareguin aquests ganivets, perquè són objectes fàcils de destruir llençant-los a qualsevol contenidor d’escombraries”, ha lamentat Albertini.

En paral.lel a l’escorcoll i a les proves reactives per detectar restes de sang, aquest dilluns els Mossos d’Esquadra també han treballat prop del domicili de Garcia amb quatre telèfons mòbils per tal d’analitzar quines ones electromagnètiques podrien haver-se emès el dia del crim. Aquestes proves hauran de complementar, segons l’advocat, tota la informació obtinguda amb el registre de trucades i missatges del telèfon del detingut i de la víctima.

El lletrat també ha assenyalat que les últimes setmanes s’ha demostrat que la coartada del detingut era “mentida”. Garcia hauria assegurat que el dia de la desaparició ell estava treballant a una gran companyia del Prat de Llobregat, però la investigació ha constatat que l’home feia un mes que havia estat acomiadat.

Després de l’escorcoll, la família de la víctima confia que la investigació se centri en determinar qui va actuar per encobrir el crim i concreti quina actuació hauria tingut el veí del Prat detingut juntament amb Garcia, el qual va quedar en llibertat amb càrrecs el passat mes de maig. Properament, també s’espera que es faci la reconstrucció dels fets.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here