515 dones de violència masclista, 34 homes condemnats i 5 d’absolts en el primer trimestre del 2019 al Baix Llobregat.

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha publicat l’informe trimestral de violència contra les dones amb l’explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest és un informe que recull dades de denúncies; mesures de protecció; assumptes penals, assumptes civils i ordres de protecció.

El nombre de denúncies de violència masclista, un total de 531, ha disminuït respecte el trimestre interior, n’hi ha hagut 39 menys, però, creixen respecte l’any anterior en 46 més.

Nou de cada deu dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial. El 73% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb una denuncia per part de la víctima, el 14% van ser amb atestat policial per intervenció directa de la policia i el 8% per informe de lesions.

En el primer trimestre del 2019 han augmentat les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat, amb un total de 98, un 23% més respecte el darrer trimestre del 2018 però un 12% menys que en el primer trimestre de 2018. També ha disminuït el pes de les ordres de protecció adoptades, que ha passat de suposar el 76% al 2018 a ser del 57%.

També s’han reduït els assumptes civils d’ingrés directe als partits judicials del Baix Llobregat, però han crescut els penals. La majoria dels agressors, un 53%, als que s’ha aplicat un ordre de protecció havien finalitzat la relació afectiva amb la seva víctima.

L’elevació a l’òrgan competent es la forma de terminació de l’assumpte jutjat més freqüent (38%) seguit del sobreseïment provisional (36%). El percentatge de sentències condemnatòries a la comarca (8%) és menor que a Catalunya (11%) i que al total d’Espanya (12%).

Consulta aquí l’informe complet.

Font: CCBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here