S’han prioritzat els aterratges, els enlairaments s’han reprogramat i s’han desviat almenys cinc vols

L’aeroport del Prat ha reobert el seu espai aeri cap tres quarts de dues, després d’estar més de mitja hora totalment tancat per la intensa pluja i uns quants minuts més acceptant només aterratges. El control aeri ha començat inicialment a espaiar els aterratges i enlairaments, però poc més tard, a les 12.53 hores, ha prohibit els enlairaments i ha comunicat a les companyies que no s’enlairessin avions d’altres aeroports amb destí a Barcelona.

La instal·lació ha deixat d’operar vols, tant de sortida com d’arribada. Els avions que ja s’havien enlairat han hagut de fer voltes sobre l’aeroport fins a tenir permís, excepte cinc que han estat desviats. Poc abans de les 13.30 hores ha començat a aterrar algun avió i a les 13.48 s’han tornat a permetre enlairaments.

Fins poc després de les 2 de la tarda, hi ha hagut almenys cinc vols desviats. Dos d’aquests han estat un d’Easyjet procedent de Basilea (Suïssa) que ha estat desviat a Girona, i un de Ryanair procedent d’Hamburg (Alemanya), que ha estat desviat a Reus.A banda, Vueling ha cancel·lat almenys vuit vols: dos amb origen i destí a Sant Sebastià, els passatgers dels quals viatjaran en autobús; dos amb origen i destí a Maó, dos amb origen i destí a Eivissa, que han estat recol·locats en altres vols de la companyia; i dos amb origen i destí a París-Orly.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here