Del 6 al 8 de setembre arriba a Sant Boi la 3ª edició del Festival Altaveu, un dels esdeveniments més esperats del final de l’estiu.

The Manil-as obriran el festival el 6 de setembre, juntament amb Wilko Jhonson, Javier Bergia, Los trovadores de las 3 culturas, Enric Montefusco,  i Yawners.  El 7 de setembre serà el torn dels Deltonos, Marem Ladson, Elena Setién, Delgres i John Paul Keith.

L’altaveu és el Festival de la música de Sant Boi en el que es descobreixen veus, instruments, missatges i propostes de qualitat que pretenen potenciar la curiositat de totes i tots apostant per formats diferents. La programació de l’edició d’enguany es diversa amb una aposta clara per la música en directe i per les activitats complementàries com documentals, converses, tallers jocs.

Una de les peculiaritats del festival és l’Altaveu Frontera, la secció competitiva de grups revelació del panorama musical català, on es pretendrà potenciar el talent local de Sant Boi amb una producció pròpia. Alhora, també es farà entrega el 5 de setembre dels Premis Altaveu a Can Massallera.

Al Altaveu també hi haurà espai per als més petits amb l’Altaveu família a les 11 del matí del dia 7 amb Despertem la curiositat i del dia 8 amb El Petit Altaveu Electrònic.

les propostes de l’altaveu

The Mani-las son tres dones que venen de Madrid amb un rock molt elèctric i descarat. Wilko Johnson, del Regne Unit, és un guitarrista que dispara ràfegues d’energia com quan tocava als Doctor Feelgood. Segueix, després de molts anys, obrint camí al rock que es fabrica amb les velles eines. Els Deltonos venen des de Cantabria, van formar-se en el temps de la movidai son uns amants del so del Rhythm & Blues més elèctric. Javier Bergia ve de Madrid, és un cantautor que es presenta amb al seva guitarra, un artista curiós que és actualment guitarrista d’Ismael Serrano. Los trovadores de las 3 culturas venen del Mediterrani, i acumulen una saviesa musical que barreja la seva dedicació a la música medieval, popular, tradicional i mediterrània. Marem Ladson  venen de Galícia, és una jove millenial que amb un disc de llarga durada és una de les veus emergents de l’Altaveu. Elena Setién, és de Donosti i ve amb un violí, va formar part d’un duet però el 2013 va estrenar-se en solitari, diferent i singular, desprèn una força onírica amb cada cançó. Enric Montefusco, és de Barcelona i ha tornat als seus orígens al començar la seva carrera en solitari, un estil urbà i sentimental. Delgres,, trio procedent de París amb arrels de Guadalupe, equipatge ple de sonoritats caribenyes, amb un blues crioll ple d’energia mestissa, de sentiment africarien i d’una força íntima. John Paul Keith, procedeix dels Estats Units, músic sensible i que posseeix la fortalesa i el swing de la música que va sorgir de la cruïlla entre la música negra i la blanca de Tennesee. Yawners, ve de Madrid, Elena Nieto, ha fet créixer el seu projecte mb el bateria Martín Muñoz, guitarres, baixos i bateries desbocades, energia pura, concisa, i directament a l’estómac.

Per a adquirir les entrades feu click aquí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here